Matematik
Kuglens ligning!!!!!!
23. april 2007 af
ASLAK (Slettet)
I et koordinatsystem i rummet er en kugle K og en plan a bestemt ved:
K= x^2-2x+y^2-4y+z^2+6z=22
a=2x-4y+4z-18=0
Undersøg, om a er en tangentplan til K .
Manthons bud på løsning af opgaven:
x^2-2x+y^2-4y+z^2+6z=22
eller
(x-1)^2+(y-2)^2+(z-3)^2=6^2
dist[a,C(1,2,3)]=|2*1-4*2+4*3-18|/sqr[2^2+(-4)^2+4^2]=
|2-8+12|/sqr(4+16+16) = 6/sqr(36) = 1
da dist[a,C(1,2,3)] er forskellig fra 6(=r), er a IKKE tangentplan til K.
men så forstår jeg ikke hvorfor hedder det giver 3 og ikke -3 i centrum???
2-8+12 ???....hvor bliver -18 af???
Nogen som kan forklare???
K= x^2-2x+y^2-4y+z^2+6z=22
a=2x-4y+4z-18=0
Undersøg, om a er en tangentplan til K .
Manthons bud på løsning af opgaven:
x^2-2x+y^2-4y+z^2+6z=22
eller
(x-1)^2+(y-2)^2+(z-3)^2=6^2
dist[a,C(1,2,3)]=|2*1-4*2+4*3-18|/sqr[2^2+(-4)^2+4^2]=
|2-8+12|/sqr(4+16+16) = 6/sqr(36) = 1
da dist[a,C(1,2,3)] er forskellig fra 6(=r), er a IKKE tangentplan til K.
men så forstår jeg ikke hvorfor hedder det giver 3 og ikke -3 i centrum???
2-8+12 ???....hvor bliver -18 af???
Nogen som kan forklare???
Skriv et svar til: Kuglens ligning!!!!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
