Kemi

ethanol

23. april 2007 af Bumster (Slettet)
nedenstående to fremstillingsmetoder for ethanol sammenlignes:

C2H4(g) + H2O(g) -> CH3CH2OH(l)

C2H6(g) + H2O(g) -> CH3CH2OH(l) + H2(g)

Hvilken af dem er den termodynamisk set mest gennemførlige ved standardbetingelser?

Håber nogen kan hjælpe, er ikke så god til forklarings-spørgsmål hvad angår kemi.

på forhånd tak.:D

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2007 af Larsendrengen (Slettet)

C2H4(g) + H2O(g) -> CH3CH2OH(l)

deltaH(standard)= -88,13 kJ/mol

deltaG(standard)= -14,36 kJ/mol




C2H6(g) + H2O(g) -> CH3CH2OH(l) + H2(g)

deltaH(standard)= 48,79 kJ/mol

deltaG(standard)= 86,6 kJ/mol


Så udfra disse tal, så er det den øverste der er termodynamisk favorabel. Det er også den der anvendes i praksis, nemlig addition af vand til ethylengas under passende katalyse.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Når deltaG er mindre end nul, så er reaktionen spontan (favorabel), dog siger dette så ikke noget om det rent faktisk sker i praksis, da man ikke får noget at vide om kinetikken. Der kan sagtens være en meget høj energibarriere som først skal overvindes før reaktionen forløber.


Hvis deltaG er større end nul (dvs. positiv) så kan reaktionen ikke forløbe spontant.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2010 af jgmajk (Slettet)

hey... hvordan har du fundet frem til værdierne for delta H og delta G?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2010 af badooo (Slettet)

Slå værdierne for hvert stof op i en databog og beregn.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2010 af mysticalgirl (Slettet)

Hvilke værdier er det man skal slå op for delta G og hvilke for delta H? :)


Skriv et svar til: ethanol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.