Matematik
Skæring igen..
26. april 2007 af
FrederikXY (Slettet)
I et koordinatsystem i planen er to linjer l og m bestemt ved parameterfremstillingerne:
(tallene står over hinanden, som vektorer jo gør)
l: (x,y)=(2,1)+t(-3,1) ,, t tilhører de reelle tal.
m: (x,y)=(0,4)+s(1,-2)
Linjerne l og m skærer hinanden i punktet P.
Bestem koordinatsættet til P.
Bestem afstanden fra punktet Q(4,-3) til linjen l.
(tallene står over hinanden, som vektorer jo gør)
l: (x,y)=(2,1)+t(-3,1) ,, t tilhører de reelle tal.
m: (x,y)=(0,4)+s(1,-2)
Linjerne l og m skærer hinanden i punktet P.
Bestem koordinatsættet til P.
Bestem afstanden fra punktet Q(4,-3) til linjen l.
Svar #1
26. april 2007 af FrederikXY (Slettet)
Jeg har fået s=7/5 og t=1/5...
Og... hvis jeg har gjort det rigtigt fået punktet
(1,4;1,2)
Og... hvis jeg har gjort det rigtigt fået punktet
(1,4;1,2)
Skriv et svar til: Skæring igen..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
