Matematik

Løsning af differentialligning??

28. april 2007 af Haseeb (Slettet)
Jeg har en ligning der hedder: dy/dx=-3.5*Kvadratrod(y), hvordan løser jeg denne, altså bestemmer forskriften for y?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2007 af sigmund (Slettet)

Ligningen er separabel. Kender du fremgangsmåden ved "separation af de variable"?

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2007 af Mimical (Slettet)

Du separerer ligningen og integrerer begge sider.

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Skriv den som:

dy/y^½ = -3,5*dx

Integrer på begge sider, husk konstanten. Hvis de ikke er nok så spørg igen.
Du får:

-3,5 * x = 2*y^½ +C

Venligst
Erik Morsing
[email protected]

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2007 af holretz (Slettet)

Skriv:

dy/dx = -3.5 * sqrt(y)

<=>

-1/(3.5 * sqrt(y)) = dx

<=> - 1/3.5 * 1/sqrt(y) = dx

<=> -1/3.5 * y^(-1/2) = dx

<=> -1/3.5 * int y^(-1/2) = int dx + C

<=> -1/3.5 * y^(1/2)/(1/2) = x + C

<=> -2/3.5 * y^(1/2) = x + C

<=> y^(1/2) = (x + C)/(-2/3.5)

<=> y = (x + C)^2 / (-2/3.5)^2

undersøg selv om det er rigtigt ved at differentiere det sidste udtryk....


du skal så have isoleret y i ligningen...


Svar #5
28. april 2007 af Haseeb (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, selvom det stadig er lidt sort!

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Hvis du har problemer med opgaven, så skyldes det, at du ikke har forstået de grundlæggende ideer bag differential- og integralregningen, herunder især grænseværdi og kontinuitet. Repeter dette først.
Venligst
Erik Morsing
[email protected]

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Glemte lige, at du også skal have forstået, hvad der menes med differentialer.

Svar #8
28. april 2007 af Haseeb (Slettet)

Hahahahhahahaahahahahaha undskyld chef, men jeg har bare ikk været igennem seperation af de variable..
Jeg kan ikk gøre for at folks forklaringer ikke er ens, derfor det giver mindre mening og jeg HAR løst opgaven! Så ikk nogen grund til at sige at jeg ikke har forstået noget som helst..

Skriv et svar til: Løsning af differentialligning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.