Matematik
ny højde
29. april 2007 af
tralalalala (Slettet)
hej, jeg ved at forholdet mellem diameter og højde for en bestemt træsort er
h = 13,4*ln(d)-21,8
og skal nu finde højdeforskellen mellem to træer hvor det ene har en dobbelt så stor diameter end det andet
så jeg kalder den ny højde for h2 og den ny dia. for d2
h2 = 13,4*ln(d2)-21,8
men hvordan kommer jeg videre herfra?
h = 13,4*ln(d)-21,8
og skal nu finde højdeforskellen mellem to træer hvor det ene har en dobbelt så stor diameter end det andet
så jeg kalder den ny højde for h2 og den ny dia. for d2
h2 = 13,4*ln(d2)-21,8
men hvordan kommer jeg videre herfra?
Svar #1
29. april 2007 af holretz (Slettet)
Du får at vide at diameteren af det andet træ er dobbelt så stort som for det første træ, så d2 = 2*d
Du kan så skrive h2 = 13.4*ln(2*d) - 21.8
og højdeforskellen: forskel = h2 - h = 13.4*ln(2*d) - 13.4*ln(d)
Så sætter du uden for parentes og bruger regnereglerne for logaritmer til at omskrive udtrykket...
Du kan så skrive h2 = 13.4*ln(2*d) - 21.8
og højdeforskellen: forskel = h2 - h = 13.4*ln(2*d) - 13.4*ln(d)
Så sætter du uden for parentes og bruger regnereglerne for logaritmer til at omskrive udtrykket...
Svar #3
29. april 2007 af tralalalala (Slettet)
altså når jeg sætter taleksempler ind får jeg altid højdeforskellen 9,288 m men hvordan finder jeg frem til det tal vha. logaritmer osv.?
Skriv et svar til: ny højde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
