Fysik
kinetisk energi
30. april 2007 af
DeutscherDäne (Slettet)
E kin = ½ * m * v^2
m = masse
v = fart
Kan nogen fortælle mig, hvordan man har udledt denne formel for udregning af kinetisk energi?? på Forhånd tak!
m = masse
v = fart
Kan nogen fortælle mig, hvordan man har udledt denne formel for udregning af kinetisk energi?? på Forhånd tak!
Svar #1
30. april 2007 af Darwin (Slettet)
"It is defined as the work needed to accelerate a body of a given mass from rest to its current velocity" (jf. wikipedia)
Således, i 1D:
dW=F*dx, dW=ma*dx, dW=m(dv/dt)*dx, dW=m*dv*(dx/dt),
dW=m*dv*(v), dW=mv*dv.
Integrer mellem 0 og W på venstre side, mellem 0 og v på højre side.
W=E_kin=0,5mv^2
Således, i 1D:
dW=F*dx, dW=ma*dx, dW=m(dv/dt)*dx, dW=m*dv*(dx/dt),
dW=m*dv*(v), dW=mv*dv.
Integrer mellem 0 og W på venstre side, mellem 0 og v på højre side.
W=E_kin=0,5mv^2
Skriv et svar til: kinetisk energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
