Matematik

Nogen foreslag til opgaven?

30. april 2007 af Poochie16 (Slettet)
Hejsa.
Jeg er ved at lave et matematikprojekt, og er kommet til den sidste del af opgaven, som er den frit stillede opgave.

Her går opgaven ud på:
"på festivalpladsen er der opstillet forskellige telte, hvorfra der f.eks. sælges mad og drikke.
Du skal designe et nyt telt, som bruges på en festivalplads.
Din besvarelse skal indeholde beregniner, der viser, at du kan anvende teorien om emneområder fra:
geometri, trigonometri, integralregning, analytisk plangeometri og differentialregning."

Her kommet mit spørgsmål så om hvordan jeg skal få kædet alle de emner sammen under en opgave hvor jeg laver mit eget telt. Jeg har selv tænkt lidt på noget optimering, og noget udregning af forskellige arealer hvor vi benytter forskellige geometriske formler og noget sin og cosinus. Nogen der har nogen idé til hvordan jeg kan komme ind på de andre emner?

På forhånd tak. =)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2007 af holretz (Slettet)

Har du haft noget om differentialligninger ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2007 af karenmarie (Slettet)

Integralregning kan også bruges til at udregne areal..

Mvh. Karen

p.s. Jeg synes helt klart at du skal designe et telt som det i Harry Potter 4 - ej, spøj til side. God arbejdslyst.

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Tegn først to rette linier med hældningskoeffecienterne -1 og 1. Start for eksempel den ene linie i (0,0) og den anden i (0,10). Du tegner dem op, uden at de skærer hinanden. Det øverste stykke forsyner du med en halvcirkel, så hele konstruktionen ligner et telt med kuppel. Du opstiller nu en forskrift for de to rette linier, der udgør siderne i "teltet":
f(x)=x
g(x)=-x+10
Du bestemmer selv de punkter, hvor linierne skal ende og kuplen begynde.
Den koniske figur (nederste del af teltet) kan beregnes ud fra (pi*r^2)*2*pi*r*integralet fra y=0 til y=y1 (det er der. hvor de skrå sider slutter. Dernæst finder du rumfanget af halvkuplen. Nu ved du, hvor stort teltet er.
Du har også fået den trigonometriske faktot med i beregningerne al den stund du kan angive hældningskoeffecienten som tangens til vinkel de skrå linier danner med x-aksen.
Jeg tror, at vi nu har det hele med. Den analytiske plangeometri anvender du på underlaget (bunden af teltet.

V.h.
Erik Morsing
[email protected]

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Rettelse,
der skulle have stået (0,0) og 10,0) i anden linie.
E.M.

Svar #5
01. maj 2007 af Poochie16 (Slettet)

okay E.M.

Dit foreslag lyder rigtig godt, og tror jeg vil gå videre med det.

Det jeg ikke forstår er det med den koniske figur..? :S

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

En tragt er en konisk figur, det var den jeg ville anvende på nederste 4/5? af teltet. Det var altså megt nemmere, hvis jeg kunne vise dig det på en tavle.
V.h.
Erik Morsing.

Svar #7
01. maj 2007 af Poochie16 (Slettet)

Kan du evt. tegne den og sende den til min mail?

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Ja, OK, jeg tegner hele teltet, ellers ring lige 64851873

Svar #9
01. maj 2007 af Poochie16 (Slettet)

Tror ikke rigtig det nytter så meget hvis jeg får det forklaret over telefon, tror det ville hjælp med en Illustatration.

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Her har du forskellige koniske figurer:
http://images.google.dk/images?svnum=10&um=1&hl=da&q=cone&btnG=S%C3%B8g+i+billeder

V.h.
Erik Morsing

Svar #11
01. maj 2007 af Poochie16 (Slettet)

okay, har lige prøvet at tegne det ind i et koordinatsystem. De to rette linier, danner faktisk en keglestub, og ovenpå sidder der en halvkugle?

Svar #12
01. maj 2007 af Poochie16 (Slettet)

Er du der E.M?

Skriv et svar til: Nogen foreslag til opgaven?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.