Matematik

partiel integration

11. april 2004 af starfucker (Slettet)

f(x)= (x+1) g(x)= (x+3)^5
g'(x)= 1/6(x+3)^6

Hvad er F(x)= ???

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

... hvad har du fået at vide fra start?... hvor meget af det der er noget du har fået oplyst, og hvad har du selv fundet frem til..? Ej undskyld ... forstår bare ikke helt opgaven.

Siden du siger det handler om partiel integration er det så integralet af (x+1)*1/6(x+3)^6 du skal finde eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

Hvis F(x) som du søger er integralet af x+1:

intgr( x+1 )dx=
intgr( x )dx + intgr( 1 )dx=
1/2 * x^2 + x

... ellers forstår jeg ikke helt spørgsmålet... :-/

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2004 af sigmund (Slettet)

Jeg tror at han skal finde integralet af (x+1)*(x+3)^5, og til det vil han bruge partiel integration. Derfor har han delt funktionen op i to: f(x)=x+1 og g(x)=(x+3)^5. Så vil han have at vide, hvad F(x), dvs. stamfunktionen til f(x), er. Det er jo, som IngenKender... siger: F(x)=1/2*x^2+x

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

He he, ja det virker godt nok lidt underligt, hvis han bare vil have at vidt, at

int((x+1)dx) = 1/2*x^2+x+k

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

... ja ok... +k... men altså, ja... man stiller vel heller ikke et spørgsmål om partiel hvis man godt ka finde ud af det...

... men nu sidder jeg bare og kigger...
hvis g(x)= (x+3)^5 er g'(x) da ikke 1/6(x+3)^6 ... det er da integralt er det ikke... g'(x)= 5*(x+3)^4 * 1...

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

Jep, hvis

g(x) = (x+3)^5

så er

int(g(x)dx) = 1/6*(x+3)^6

g'(x) = 5*(x+3)^5

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

Argh... pis

g'(x) = 5*(x+3)^4

Skriv et svar til: partiel integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.