Matematik
ligning
03. maj 2007 af
hjælp19 (Slettet)
hej
ligning
6
------=12
x-5
er det sådan
x-5=12+6
x=12+6-5
ligning
6
------=12
x-5
er det sådan
x-5=12+6
x=12+6-5
Svar #1
03. maj 2007 af Lurch (Slettet)
nej ikke helt,
du skal gange med hele ledet (x-5) på hver side
6/(x-5) = 12
6*(x-5)/(x-5) = 12*(x-5)
6 = 12*(x-5)
gang ind i parentesen
6 = 12*x-12*5
6 = 12*x - 60
læg nu 60 til på hver side
6 +60 = 12*x - 60 + 60
66 = 12*x
divider nu med 12 på hver side
66/12 = 12*x/12
66/12 = x
11/2 = x
du skal gange med hele ledet (x-5) på hver side
6/(x-5) = 12
6*(x-5)/(x-5) = 12*(x-5)
6 = 12*(x-5)
gang ind i parentesen
6 = 12*x-12*5
6 = 12*x - 60
læg nu 60 til på hver side
6 +60 = 12*x - 60 + 60
66 = 12*x
divider nu med 12 på hver side
66/12 = 12*x/12
66/12 = x
11/2 = x
Svar #2
03. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)
jeg forsår hvordan det er men hvorofr skal 6 ik på den anden side isted for x-5
Svar #3
03. maj 2007 af Romulus (Slettet)
Der ganges jo netop med (x-5) på begge sider for at undgå brøken.
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
