Fysik

Formål for luftmodstand

12. april 2004 af AJ (Slettet)
Hej,
Nu er turen kommet til mig - jeg skal skrive rapport om det berømte kageformsforsøg...

Jer kigget i de rapporter, som ligger her på siden, men de hjælper mig ikke (eller også forstår jeg det bare ikke)

Jeg har fået til opgave selv at finde ud af hvad formlen for luftmostand er.

Jeg ved at jeg skal ende med F-luft =k*v^a
men jeg kan ikke renge ud hvordan jeg kommer frem til denne antagelse.

Jeg ved at F-res=0 og dermed at F-tyngde = F-luft.

Jeg er ærlig talt lidt forvirret, selvom det her burde være ret simpelt :oS

Håber der er en, der kan forklare mig sammenhængen.

(Jeg ved godt det burde ende ud i at være k*v^2, men det er ikke det jeg skal argumentere for. Det er helt generelt k*v^a)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

Jeg kender ikke andre måde at "bevise" det på, end ved at undersøge eksperimentelt, at luftmodstanden rent faktisk er proportional med kvadratet på hastigheden.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Jeg har en udledning med et bevis for formlen https://www.studieportalen.dk/opg/ungdomsopg.php?o=2774

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

Til #2:

Som det allerførst i teorien, da skriver I, at I tager det for givet, at

F[luft] = k*A*v^2

Ja, nu er det ikke for at kritisere dig, men det er altså ikke ligefrem det jeg vil kalde et bevis.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Øøøps det har du ret i.

Svar #5
12. april 2004 af AJ (Slettet)

Men det der er problemet for mig, er jo at jeg ikke bare sådan ud af det blå, kan tillade mig at sige "jeg gætter på det er en potensfunktion" sådan lige ud af det blå.
Vi har specifikt fået at vide, at vi skal lade som om vi ikke ved noget på forhånd :oS

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2004 af kyllerylle (Slettet)

#0 hehe sjovt jeg laver også den rapport...hvornår skal din afleveres?

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2004 af 404error (Slettet)

#5: Mon I skal påvise det eksperimentelt, evt. vha. noget regression? Formlen for luftmodstand er et specialtilfælde af det, der på engelsk kaldes 'drag equation' - en tung sag indenfor fluid mekanik. Man kan selvfølgelig nå frem til den af teoretisk vej, men det kan jeres lærer umuligt forvente.

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

#7: Du skulle vel ikke kende nogle hjemmesider, bøger o.l., hvor man kan læse om denne teori?

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. april 2004 af 404error (Slettet)

#8: Desværre ikke nej. Kig på dit lokale universitetsbibliotek efter bøger om aerodynamik og fluid mekanik.

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. april 2004 af Peden (Slettet)

http://en.wikipedia.org/wiki/Fluid_mechanics

Skriv et svar til: Formål for luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.