Matematik

rente

05. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)
hej


der står

hvordan udregner man den årlig rentesats hvis et beløb vokser fra 1200 til 1800 på 7 år


er det sådan

1800=1200*1+r^7

1+r^7=1800/1200^^7

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2007 af mathon

1800 = 1200*(1+r)^7

1800/1200 = (1+r)^7

1,5 = (1+r)^7

l+r = 1,5^(1/7)

r= p/100 = 1,5^(1/7) - 1

p = [1,5^(1/7) - 1]*100

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2007 af IdaK (Slettet)

1800=1200*(1+r)^7

(1+r)^7=1800/1200 <=>

1+r=den 7. rod af (1800/1200) <=>

r=den 7. rod af (1800/1200)-1 <=>

r=1,060-1 <=_

r=0,060

rentefoden 0,060 og renten=6% (man ganger med 100%).

r=1,060-1 er forkert, dvs der skal ikke stå 1,060, jeg havde bare ikke nogen lommeregner på mig.

Svar #3
05. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

er det ik den denne her formel k=ko*1+r man bruger til den

for hvorfor putter du 1/7 og minuser med 1

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2007 af mathon


(1+r)^7 er den syvende rod af (1+r), så der er ikke "puttet noget"

l+r = 1,5^(1/7)
hvorfor

r = 1,5^(1/7) - 1

Svar #5
05. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

nå ok

den her formel du bruger hvad hedder den er det ik denne her k=ko*1+r

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2007 af Molle (Slettet)

K = K0*(1+r)^n

Husk parentesen og opløft med n.

Svar #7
05. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

ok men hvorfro skal man så sige minus 1 der er jo ik minus 1 på formlen

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2007 af IdaK (Slettet)

fordi man vil have r til at stå alene

Svar #9
05. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

nå ok tak for jeres hjælp
men når jeg trykker 1,5^(1/7) for en en anden resulatt skal man skrive hele cifrene 1/7

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. maj 2007 af Molle (Slettet)

Forstår ikke, hvad du mener.

1,5^(1/7) er lig med den 7. rod af 1,5
ligeledes er altså
1,5^(1/2) lig med kvadratroden af 1,5
ligesom
1,5^(1/3) er lig med kubikroden af 1,5

Alt efter hvilken lommeregner, du har skal du skriv noget lignende dette:
(1,5)^(1/7)

Skriv et svar til: rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.