Tysk

Tysk hjælp!

05. maj 2007 af Laura K (Slettet)
hej er der nogen der vil rette min oversættelse og se om der nogle grammatiske fejl.:D på forhånd tak

For mig kan en mobil godt være problematisk i skolen, hvis man har glemt at slukke den. Så kan den ringe midt i timen, og alle kigger på en, man bliver rødt i hovedet, og så har man enten dukseordning for en uge eller skal have kage med til hele klassen.


Das Handy kann problematisch in die Schule sein, wessen man hast dein vergessen ausschalten.
So kann das geringe mitt in enine stunde, und alles gucken auf sien, und man blieben rot in die ganze Kopfe, und so schall man ein Kuchen gebrigen für die ganze klasse.


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. maj 2007 af Allie (Slettet)

Hej Laura.
Der er en del ord, som du har brugt, der betyder noget andet, end det du mener.
Hvis du ikke allerede er blevet rigtig gode venner med din ordbog, vil jeg foreslå, at du prøver at slå ordene op, komme med et nyt forslag, og så kan vi se på det igen.
Det er bestemt ikke for at være ond eller snakke dårligt om dig, jeg forstår udmærket godt, at det kan være svært at lære tysk. Det er bare lidt svært at rette det uden at skulle skrive en god del om, og så lærer du jo ikke så meget af det.
Mvh. Allie

Brugbart svar (2)

Svar #2
05. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Rettelsen:
Für mich kann das Handy problematisch in die Schule sein, wenn man vergessen hat es auszuschalten. Dann kann es passieren das es während der Stunde klingelt, sodass man rot wie ein Puter wird, und dann hat man für eine Woche entweder Musterordnung oder man muss Kuchen für die ganze Klasse mitbringen.

V.h.
Erik Morsing.

Brugbart svar (2)

Svar #3
05. maj 2007 af Allie (Slettet)

Ok. Nu da du alligevel har udleveret en færdig løsning, vil jeg da lige sige, at det skal være "Dann kann es passieren, dasS es..., so dass..."
Med udtrykket "rot wie ein Puter" skal man nok forudsætte et vist tyskkundskab for at være bekendt med det, så jeg ville nok bare sige "so dass man einen roten Kopf bekommt,", for at det ikke ser for meget ud som om, der er andre, der har lavet det for én...

Svar #4
05. maj 2007 af Laura K (Slettet)

tusinde tak til begge to :D

Brugbart svar (2)

Svar #5
05. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Svar til Allie.
Jeg ved udmærket godt, hvordan det skal være, da jeg er tosproget (dansk/tysk), men det kan jo ske i farten, at man laver en slåfejl, ikke sandt?

V.h.
Erik Morsing.

Brugbart svar (2)

Svar #6
05. maj 2007 af Allie (Slettet)

Svar til Erik Morsing:
Jamen det er da godt. Og jo slåfejl er bestemt altid en mulighed.
Jeg er også tosproget (dansk/tysk), men det gør mig så langt fra grammatisk fejlfri. Jeg har bare en vis fordel, når det kommer til rent faktisk at snakke tysk med tyskere. Så er det jo godt det mest er det jeg skal bruge det til. ;)
Nu forstår jeg, hvorfor du virker lidt forurettiget. Jeg mener ikke med tyskkundskaber, at der er noget galt med dine, men mere at man som folkeskoleelev ikke forudsættes at kende et udtryk, som ikke står i Gyldendals røde ordbog, og så kan det godt virke lidt mærkeligt, hvis man pludselig afleverer noget, der er helt korrekt og med et udtryk, som ikke står i ordbogen.

Svar #7
05. maj 2007 af Laura K (Slettet)

hej til jer begge
jeg har lige en tekst som ikke skal bruges til noget, ud over mig selv, da det ikke skal afleveres, men er der en der lige vil oversætte den eller i hvert fald hjælpe mig igang :D

Svar #8
05. maj 2007 af Laura K (Slettet)

her er teksten:

>Tüdelitüü< - schon wieder klingelt irgendwo ein Mobiltelefon. Wer als Jugendlicher ein Handy besitzt, gilt als cool.

Man hält ständig Kontakt zu seinen Freunden. Viele verschicken SMS, weil das billiger ist als en langes Telefonat.

Das Handy-Fieber hat auch die Schulen erreicht. Aber ist es eigentlich O.K., überall ein Handy aus der Tascge zu nehmen und dann loszusprechen?

Brugbart svar (2)

Svar #9
05. maj 2007 af Allie (Slettet)

"Ring" Igen ringer en mobiltelefon et eller andet sted. Hvem der som ung har en mobiltelefon er cool.

Man holder sig hele tiden i kontakt med sine venner. Mange sender beskeder/sms, fordi det er billigere end en lang (telefon)samtale.

Mobil-feberen har også nået skolerne. Men er det egentlig i orden at tage en mobil op af lommen overalt og så bare snakke løs?

Svar #10
05. maj 2007 af Laura K (Slettet)

tusinde tak i er begge to så gode til tysk har i nogle råd til hvordan jeg kan bliver bedre til tysk?

Brugbart svar (2)

Svar #11
05. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Svar til Allie.
Ja, efter nærmere omtanke, kan jeg godt se, at du har ret. Det gælder jo ikke om at vise omverdenen mine egne kundskaber, så fremover nøjes jeg med at påpege ord, vendinger og ordstillinger, der bør rettes.

V.h.
Erik Morsing.

Brugbart svar (2)

Svar #12
06. maj 2007 af Allie (Slettet)

#10
Hm. Hvordan du kan blive bedre til tysk... Som Erik Morsing skrev til en i et andet indlæg (dog om engelsk), vil jeg foreslå, at du begynder at se tysk fjernsyn, hvis du har mulighed for det. Du kan også prøve at læse noget tysk i din fritid - start fx med tegneserier, de er altid gode at lære at sprog ud fra, indtil man har vænnet sig til at læse det og kan gå videre til noget sværere.
Så kan du også høre tysk musik. Selvom det for nogle lyder lidt "Tysk musik? Yeah right!", så findes der en masse godt. Nu ved jeg jo ikke, hvilken genre, du normalt lytter til, men jeg kan godt selv lide Nena, Herbert Grönemeyer, Wir sind Helden og... kan sgu ikke lige huske hvad de hedder. :S

Svar #13
06. maj 2007 af Laura K (Slettet)

tak det vil jeg prøve :D

Brugbart svar (2)

Svar #14
26. oktober 2010 af LinSF (Slettet)

 Fremtidigt er der også denne mulighed.

Mvh!


Skriv et svar til: Tysk hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.