Matematik

Er dette korrekt?

06. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)
Linjen l går gennem punktet (3,-2) og står vinkelret på linjen med ligningen: y=5/2x+8

Bestem en ligning for l.

Hvordan pokker bærer jeg mig ad?

Hmm, jeg får den endelige ligning til:
y=(-2/5)x-1

Og det stemmer altså ikke rigtig overens hvis man prøver at tegne den! Hvis ligningen var y=-x+1 så passer det meget bedre!

Hvad er der sket?

Svar #1
06. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Slet ingen der ved noget?

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2007 af HenrietteB (Slettet)

Jeg får den til at blive y=(-2/5)x-4/5.. har du prøvet at regne den igen?

Svar #3
06. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Hmm, det er bare ikke rigtigt hvis jeg tegner den! Linjen med ligningen y=(-2/5)x-4/5 er ikke vinkelret på linjen med ligningen y=(5/2)x+8!

Og det skal den jo! Det fatter jeg ikke??

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2007 af Grud (Slettet)

Jo for at linier er vinkelrette (ortogonale) ved du at produktet af deres hældning skal give -1 (ac = -1).

Det vil sige at 5/2 * c = -1 <=> c = -2/5

Du har altså ligningen: y = -2/5x + b. Da du ved at linjen skal gå igennem punkter (3, -2) kan du indsætte det og finde b.

-2 = -2/5 * 3 + b <=>
-10 = -6 + 5b <=>
-4 = 5b <=>
b = -4/5

Du finder altså en ligning som hedder:

y = -2/5x - 4/5

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2007 af HenrietteB (Slettet)

Hvis det er en lommeregner, du tegner den på, så kan det være at akserne ikke er ens. Så vil de naturligvis ikke stå vinkelret på hinanden rent fysisk.

Svar #6
06. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Hmm, den ser bare ikke vinkelret ud hvis man tegner den! Overhovedet!

Svar #7
06. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Hmm, har også prøvet at tegne den i et program der hedder Graph! Det ser bare ikke vinkelret ud, men okay..

Skriv et svar til: Er dette korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.