Matematik
Simpel matematik for nogen.
06. maj 2007 af
Viggi (Slettet)
Hej.
Er der nogen der kan hjælpe mig med at forstå den her opgave?
Altså både løsningen, men også hvordan jeg finder den.
"Bestem en ligning for tangenten til grafen for funktionen f(X)=2x^2+x^2 i punktet P(1,f(1))
Hvad Forstås ved P(1,f(1))
Håber i kan hjælpe:-)
Er der nogen der kan hjælpe mig med at forstå den her opgave?
Altså både løsningen, men også hvordan jeg finder den.
"Bestem en ligning for tangenten til grafen for funktionen f(X)=2x^2+x^2 i punktet P(1,f(1))
Hvad Forstås ved P(1,f(1))
Håber i kan hjælpe:-)
Svar #1
06. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)
Jeg vil gerne prøve, at hjælp dig med at forstå opgaven :)
Lad mig først svarer på dit spørgsmål "Hvad Forstås ved P(1,f(1))"
Et koordinatsæt i et plan er normal givet ved (x,y). P(1,f(1)) svarer dermed til henholdsvis x og y. Altså 1=x og y=f(1).
f(1) indikere værdien af funktionen f(x) for x=1. Derfor finder du y ved at indsætte værdien 1 i funktionen f(x).
Lad mig først svarer på dit spørgsmål "Hvad Forstås ved P(1,f(1))"
Et koordinatsæt i et plan er normal givet ved (x,y). P(1,f(1)) svarer dermed til henholdsvis x og y. Altså 1=x og y=f(1).
f(1) indikere værdien af funktionen f(x) for x=1. Derfor finder du y ved at indsætte værdien 1 i funktionen f(x).
Svar #2
06. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)
f(x) = 2x^2+x^2 = 3x^2
For at finde en ligning for tangenten til grafen for funktionen f(x), skal du bruge hældningen i punktet (1,(f(1)). Denne finder du ved at differentiere f(x). f'(x) er dermed en værdi for hældningen af f(x) i punktet x.
Når du har fundet f'(1). Kan du finde en tangentligning vha. formlen f(x_0)+f'(x_0)(x-x_0), hvor x_0 skal sættes lig 1.
Du kan også finde tangentligningen ved at indsætte de kendte værdier ind i en lige linjes ligning dvs. y=ax+b, hvor (x,y)=(1,f(1)) og a=f'(1)
For at finde en ligning for tangenten til grafen for funktionen f(x), skal du bruge hældningen i punktet (1,(f(1)). Denne finder du ved at differentiere f(x). f'(x) er dermed en værdi for hældningen af f(x) i punktet x.
Når du har fundet f'(1). Kan du finde en tangentligning vha. formlen f(x_0)+f'(x_0)(x-x_0), hvor x_0 skal sættes lig 1.
Du kan også finde tangentligningen ved at indsætte de kendte værdier ind i en lige linjes ligning dvs. y=ax+b, hvor (x,y)=(1,f(1)) og a=f'(1)
Skriv et svar til: Simpel matematik for nogen.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
