Matematik
Ligning med spøjse potenser
07. maj 2007 af
Karissa (Slettet)
Jeg har to opgaver der lyder således:
2x^5 - 3x^2,5 = 5
og
-4x^6 + 6x^3,5 = 10x
Er der nogen der kan give et hint til hvordan disse kan løses? (Det skal helst være forståeligt for en 1.g'er..)
2x^5 - 3x^2,5 = 5
og
-4x^6 + 6x^3,5 = 10x
Er der nogen der kan give et hint til hvordan disse kan løses? (Det skal helst være forståeligt for en 1.g'er..)
Svar #2
07. maj 2007 af peter lind
kald x^2,5 y, så er y^2 = x^5. Hvis dette indsættes i ligningen har du en andengradsligning, som er let at løse. I den anden ligning dividerer du ligningen med x, hvorefter du får en ligning, der ligner den første. Da x > 0 er divisionen med x lovlig.
Skriv et svar til: Ligning med spøjse potenser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
