Matematik
ligning med to ubekendte
07. maj 2007 af
Viggi (Slettet)
Hej
Jegh ar brug for hjælp til en opgave.
opgaven hedder: bestem løsnigen til lignings systemet 3x+4y=10
4x-5y=5
Jeg forstår ikke helt hvordan man gør? Og det er et stykke hvor det er mening at man må beuge hjælpemidler.
Nogen der vil hjælpe på vej?
:-)
Jegh ar brug for hjælp til en opgave.
opgaven hedder: bestem løsnigen til lignings systemet 3x+4y=10
4x-5y=5
Jeg forstår ikke helt hvordan man gør? Og det er et stykke hvor det er mening at man må beuge hjælpemidler.
Nogen der vil hjælpe på vej?
:-)
Svar #1
07. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Find x af den første ligning, sæt udtrykket i den anden ligning, altså x=10/3 - 4/3*y.
Det indsætter du i den anden ligning, så er det lige ud af lndevejen.
Det kan også gøres på matrixform, det er flottere.
V.h.
Erik Morsing
Det indsætter du i den anden ligning, så er det lige ud af lndevejen.
Det kan også gøres på matrixform, det er flottere.
V.h.
Erik Morsing
Skriv et svar til: ligning med to ubekendte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
