Matematik
3 opg Afleveringer
08. maj 2007 af
Sannaen (Slettet)
Hejsa (: De første to opgaver her er jeg lidt i tvivl om fremgangs måden og hvordan jeg forkorter resultatet - Hvis nogen ville hjælpe ville det være SUPER ! (opg. 1+2)
Til opg '3' -Her ved jeg slet slet ikke, hvad jeg gør ? /: Må gerne regne den på lommeregner
1 product rule
a.)e^x sin(3x)
F(x) = e^x sin(3x)
F’(x) = (e^x)' * sin(3x) + (e^x) * (sin(3x))' =
e^x * sin(3x) + e^x * 3 * cos(3x) =
e^x (sin(3x) + 3*cos(3x))
b.)x^3 ln(x)
F(x) = x^3 ln(x)
F'(x) = x^3*x^(-1) + 3x^2*ln(x) = x^2 + 3x^2*ln(x) =
x^2*(1 + 3ln(x)) = x^2*(3ln(x) + 1)
c.)2x^2 cos(3x)
F(x) = 2x^2 cos(3x)
F'(x) = 2x^2*(-sin(3x))*3 + 2*2*x*cos(3x) =
-6x^2*sin(3x) + 4x*cos(3x) = 2x(2cos(3x)-3xsin(3x))
d.)((e^2x) +1)((x^2) +3)
F(x) = ((e^2x) +1) * ((x^2) +3)
F’(x) = ((e^2x) +1) * 2x + (2e^2x) * ((x^) +3)
e.)ln(2x) ln(3x)
F(x) = ln(2x) * ln(3x)
F’(x) = ln(2x) *(1/x) + (1/x) * ln(3x)
2 quotient rule
F(x) = f(x) / g(x)
F’(x) = (g(x) * f’(x) – g’(x) * f(x))/(g(x))^2
a.)((x^2)+3)/((x^2)-3)
F(x) = ((x^2)+3) / ((x^2-3)
F’(x) = (((x^2)-3) * (2x+3) - (2x-3)/ ((x^2)-3) ^2 =
b.)1/(x+1)
F(x) = 1/(x+1)
F’(x) = ((x+1) * 1 – (1+1) * 1)/(x+1) ^2 =
c.)cos(x)/sin(x)
F(x) = cos(x) / sin(x)
F’(x) = (sin(x) * -sin(x) – cos(x) * cos(x))/ (sin(x)) ^2 =
d.)((e^x)+1)/((e^x)+2)
F(x) = ((e^x)+1) / ((e^x)+2)
F’(x) = ((e^x)+2) * (e^x)+1) - (e^x)+2) * (e^x)+1))/ ((e^x)+2) ^2 =
e.)(ln(2x))/2x
F(x) = (ln(2x)) / 2x
F’(x) = (2x * (1/2x) – (2*1) * ln(2x))/ 2x ^2 =
3 Her skal værdien(værdierne) af x udregnes, når gradienten er 0
y = ((x^2) -3)e^-x
På forhånd tak for hjælpen (:
Til opg '3' -Her ved jeg slet slet ikke, hvad jeg gør ? /: Må gerne regne den på lommeregner
1 product rule
a.)e^x sin(3x)
F(x) = e^x sin(3x)
F’(x) = (e^x)' * sin(3x) + (e^x) * (sin(3x))' =
e^x * sin(3x) + e^x * 3 * cos(3x) =
e^x (sin(3x) + 3*cos(3x))
b.)x^3 ln(x)
F(x) = x^3 ln(x)
F'(x) = x^3*x^(-1) + 3x^2*ln(x) = x^2 + 3x^2*ln(x) =
x^2*(1 + 3ln(x)) = x^2*(3ln(x) + 1)
c.)2x^2 cos(3x)
F(x) = 2x^2 cos(3x)
F'(x) = 2x^2*(-sin(3x))*3 + 2*2*x*cos(3x) =
-6x^2*sin(3x) + 4x*cos(3x) = 2x(2cos(3x)-3xsin(3x))
d.)((e^2x) +1)((x^2) +3)
F(x) = ((e^2x) +1) * ((x^2) +3)
F’(x) = ((e^2x) +1) * 2x + (2e^2x) * ((x^) +3)
e.)ln(2x) ln(3x)
F(x) = ln(2x) * ln(3x)
F’(x) = ln(2x) *(1/x) + (1/x) * ln(3x)
2 quotient rule
F(x) = f(x) / g(x)
F’(x) = (g(x) * f’(x) – g’(x) * f(x))/(g(x))^2
a.)((x^2)+3)/((x^2)-3)
F(x) = ((x^2)+3) / ((x^2-3)
F’(x) = (((x^2)-3) * (2x+3) - (2x-3)/ ((x^2)-3) ^2 =
b.)1/(x+1)
F(x) = 1/(x+1)
F’(x) = ((x+1) * 1 – (1+1) * 1)/(x+1) ^2 =
c.)cos(x)/sin(x)
F(x) = cos(x) / sin(x)
F’(x) = (sin(x) * -sin(x) – cos(x) * cos(x))/ (sin(x)) ^2 =
d.)((e^x)+1)/((e^x)+2)
F(x) = ((e^x)+1) / ((e^x)+2)
F’(x) = ((e^x)+2) * (e^x)+1) - (e^x)+2) * (e^x)+1))/ ((e^x)+2) ^2 =
e.)(ln(2x))/2x
F(x) = (ln(2x)) / 2x
F’(x) = (2x * (1/2x) – (2*1) * ln(2x))/ 2x ^2 =
3 Her skal værdien(værdierne) af x udregnes, når gradienten er 0
y = ((x^2) -3)e^-x
På forhånd tak for hjælpen (:
Skriv et svar til: 3 opg Afleveringer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
