Kemi

pH i opløsninger

08. maj 2007 af Zipzap112 (Slettet)
"Find den fremkommende pH i en opløsning mellem 20mL 0,2 M H2SO4 og 50 mL 0,1 M NaOH"
Nogen der ved, hvordan man griber denne opgave an?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

kom med et bud.

Svar #2
08. maj 2007 af Zipzap112 (Slettet)

Det er, fordi jeg usikker på om der menes i vandig opløsning...

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

C=n/v

C= konsentration mol/L
n=stofmængde
v=volume

C(svovlsyre)= 0.2mol / 0.02 L
= 10 mol/L

C(natriumhydroxid) = 0.1 mol / 0.05 L
= 2 mol / L

Svovlsyre kan frigive 2 hydroner. dvs. den er relativ dobbelt så kraftig som NaOH, da den kun kan modtage en hydron.

Derfor vil være 9 mol / L svovlsyre tilbage.


skalaen for PH er logaritmisk. Noget med tierpotens. Har aldrig haft om det...

Nu er jeg stået af med min 1.g kemi-kompetence ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

Du kan være sikker på, at det er i en vandig opløsning (:

Det er så små mængder mol i de store mængder volume. Det kan ikke være andet end blandet op i vand (:

Svar #5
08. maj 2007 af Zipzap112 (Slettet)

tak for hjælpen...

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2007 af frodo (Slettet)

#3 er fuldstændig forkert.

Koncentrationerne ER opgivet, og desuden kan du ikke regne med koncentrationerne på den måde der gøres.

Du skal udregne n(H2SO4) og n(OH-).
der er overskud af OH-, og da H2SO4 er diprot, fås n(OH-, efter)=n(OH-, før)-2n(H2SO4)
del med det totale volumen, udregn [H+] og logaritmer og skift fortegn..

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

^^ Jeg har heller ikke kompetence til at lave 2.g kemi (:

Skriv et svar til: pH i opløsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.