Matematik

en ret vinklet trekant

09. maj 2007 af Amaana (Slettet)
Hej!!
jeg har svært med denne opgave:

I en retvinklet trekant er den længste katete 3 gange så lang som den korteste katete, og hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste.

Bestem længden af den korteste katete

Håber at I kan hjælpe mig

På forhånden tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2007 af KayDP (Slettet)

dvs hypotoneusen er x+3, den længste katete er 3x og den korteste katete er x...

idet det er en retvinklet trekant kan du sige:
(x+3)^2=(3x)^2+x^2 <=>


prøv at udregne derfra...



Svar #2
09. maj 2007 af Amaana (Slettet)

Tak KayDP, vil du hjælpe mig lidt mere:

(x+3)^2=(3x)^2+x^2 <=> (x+3)^2 -(3x)^2 = x^2

<=> x^2+9 - 9x^2 = x^2 ...

hvad skal jeg gøre?

Svar #3
09. maj 2007 af Amaana (Slettet)

er der ikke en som kan hjælpe mig

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2007 af mathon


(x+3)^2=(3x)^2+x^2

x^2 + 6x + 9 = 9x^2 + x^2

9x^2 - 6x - 9 = 0

3x^2 - 2x - 3 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2007 af KayDP (Slettet)

ja, så ikke lige du skrev mere.. men det var hvad mathon skrev, som jeg ville have du skulle frem til :)

så kan man jo udregne x derfra

Skriv et svar til: en ret vinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.