Matematik

Cirklens ligning!

09. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)
Jeg har denne ligning for en cirkel!

(x-8)^2+(y-1)^2=3^2

Altså centrum i C(-8,1) og radius 9 ikke sandt?

Men hvordan bestemmer jeg kordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem cirklen og førsteaksen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2007 af Jelly (Slettet)

C(8,1) of r=3

Svar #2
09. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Okay, tak!

Men hvordan bestemmer jeg kordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem cirklen og førsteaksen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Centrum i (8,1)

Erik Morsing

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2007 af mathon


sæt y = 0

Svar #5
09. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Hvad??

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Til electricboogie
Sluk for strømmen, så går det nemmere.

Svar #7
09. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Jeg er jo nødt til at vide hvordan man gør! Ellers lærer jeg det jo aldrig ;)

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj 2007 af mathon


alle x-aksens punkter - og dermed også skæringspunkterne
- har 2.koordinat 0 og kan derfor skrives på formen (x,0)

y=o indsættes derfor i (x-8)^2+(y-1)^2=3^2

(x-8)^2+(0-1)^2=3^2 der reduceres til

x^2 - 16x + 56 = 0, som du løser med hensyn til x.

Du har nu fundet 1.koordinaterne til skæringspunkterne.
Begge skæringspunkters 2.koordinat er 0.

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2007 af What means (Slettet)

Da første aksen jo er x-aksen og du skal udregne kordinaterne til hvor cirklen skære x-aksen skal du sætte y = 0. Hvorfor? fordi at når noget rører x-aksen har det altid en y-værdi på 0. Se evt i et kordinatsystem.

Ved at sætte y = 0 har du ikke længere 2 ubekendte og kan derfor løse ligningen for cirklen som en hver anden ligning

Skriv et svar til: Cirklens ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.