Matematik

punkt og linje

09. maj 2007 af Jelly (Slettet)
Hej,

Parameterfremstilling:
(x,y,z) = (1,-3,0) + t*(-4,-2,2)
Et punkt, der ikke ligger på linjen er givet ved A(2,1,-5)

Så skal jeg bestemme en parameterfremstilling for den plan, der indeholder både punkt og linje..

Kan ikke lige se hvordan det skal gøres.

Nogen der kan hjælpe

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg ville starte her:
En plan, der har en normalvektor forskellig fra 0, n=Ai+Bj+Ck i koordinatsystemet (i,j,k), og som passerer gnnem punktet Po=(xo,yo,zo) har ligninger:

n*(r-ro) i vektorform.
Det kan også skrives
A(x-xo)+B*(y-yo)+C*(z-zo)

Prøv nu at sætte punktet ind i den ligning, du har skrevet, så får du 3 ligninger med 3 ubekendte.

Altså:
x=1-4*t
y=-3-2*t
z=2*t

så sætter du koordinatpunktet ind.

OK?

Erik Morsing.

Svar #2
09. maj 2007 af Jelly (Slettet)

altså, hvis jeg sætter A's koordinater ind

får jeg 3 t værdier?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

De t-værdier, du finder, skal du sætte ind i planens ligning i stedet for (xo,yo,z0), så skal du bestemme A, B og C

Erik Morsing.

Svar #4
09. maj 2007 af Jelly (Slettet)

hmm altså

A(x-(-1/4)+B*(y-1)+C*(z-(-5/2)), men hva' så med x,z og y?


Skriv et svar til: punkt og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.