Matematik

ligninger

09. maj 2007 af LiseKirstine (Slettet)
Jeg sidder med en ligning der bare skal løses, men tror jeg tænker på det forkerte for jeg bliver ved med at finde differentialkvotienten som hvis det var en funktion. ligningen lyder:
2x^3-13x^2+5x+6=0, skal jeg så ikke tage et led af gangen altså 2x^3 bliver til 6x^2 eller er det ikke
f' (mærke) jeg bruger her kan ikke huske hvad det er jeg skal

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal ikke bestemme f'(x).

Du skal enten benytte IT CAS eller lave polynomiers division efter at du har gættet at x=1 er en løsning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2007 af ninnacaroline (Slettet)

du skal først differentiere den og så løse den som en almindelig 2.grads ligning.

Det er rigtigt at 2x^3 bliver til 6x^2

Mvh Ninna

Svar #3
09. maj 2007 af LiseKirstine (Slettet)

ok jeg skal godt nok bestemme f'(x) ok vender lige tilbage med det jeg tror er løsningen, vil du så tjekke??

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2007 af atornvig (Slettet)

I hvilken sammenhæng er opgaven stillet? På gymnasialt niveau får man ikke stillet opgaver i matematik, der kun kan løses med cas..

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2007 af ibibib (Slettet)

#4 Jo man gør.

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2007 af Mimical (Slettet)

Du skal vel ikke differentiere, men finde rødderne.

Svar #7
09. maj 2007 af LiseKirstine (Slettet)

http://peecee.dk/?id=44646 er det sådan som jeg har gjort nu se linket

Svar #8
09. maj 2007 af LiseKirstine (Slettet)

nej jeg tror ikke jeg skal finde cas har aldrig hørt om det, det matB på hhx, men høre nok om det næste år på matA så

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, du skal gøre som jeg skrev i #1

Svar #10
09. maj 2007 af LiseKirstine (Slettet)

er det ikke også det jeg har gjort

Svar #11
09. maj 2007 af LiseKirstine (Slettet)

jamen aner ikke hvad du snakker om ibibib har ikke hørt om det cas halløj

Svar #12
09. maj 2007 af LiseKirstine (Slettet)

er det så helt forkert det jeg har gjort snøft snøft

http://peecee.dk/?id=44646

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Har du en grafregner?
Ellers er det polynomiers division.

Svar #14
09. maj 2007 af LiseKirstine (Slettet)

grafregner

Brugbart svar (0)

Svar #15
09. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Så tegn grafen for
f(x) = 2x^3-13x^2+5x+6
og bed grafregneren om at beregne nulpunkterne.

Løsningen er x=-½ v x=1 v x=6.

Brugbart svar (0)

Svar #16
09. maj 2007 af atornvig (Slettet)

#5 nej

Svar #17
09. maj 2007 af LiseKirstine (Slettet)

uden at være træls eller lyde utaknemmelig, er du så helt sikker på det er det jeg skal, det lyder bare ikke som det for der står ikke i opgaven at jeg skal finde nulpunkterne men bare at den skal løses, jeg har nemlig en anden opgave også og der står der nemlig at nulpunkterne skal findes, men det bedere denne jo ikke om

Brugbart svar (0)

Svar #18
09. maj 2007 af ibibib (Slettet)

#16 Du ved ikke hvad du taler om. Efter reformen forudsættes det at man har et CAS værktøj på de fleste niveauer.

Brugbart svar (0)

Svar #19
09. maj 2007 af ibibib (Slettet)

#17. Ja, jeg er helt sikker.

At løse ligningen
2x^3-13x^2+5x+6 = 0
svarer til at finde nulpunkter for
f(x) = 2x^3-13x^2+5x+6.

Svar #20
09. maj 2007 af LiseKirstine (Slettet)

hov hov ikke skændes, men vil dog sige at jeg aldrig har hørt om det, og har lige luret i mine bøger og kan intet finde om det

Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.