Kemi

chloridionkoncentrationen i havvand

13. april 2004 af john vs. jon (Slettet)
hej...

ville hører om der var nogle der kan hjælpe mig..
det er fordi, vi skal skrive rapport om chloridionkoncentrationen i havvand, og her er jeg så ret meget på røven, fordi jeg var syg den dag vi lav dette forsøg.. så hvis jeg kunne få lov til at ser hvad det gør ud på ville jeg blive meget glad..!!
så please skriv hvis der er en der har sådan en rapport..!!

på forhånd MANGE tusind tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2004 af MastMovie (Slettet)

Det er jo lidt svært for mig og andre bruger at vide hvad dine klassekammerater har foretaget sig i laboratoriet. Det kan du forhåbentligt vel selv se, ikk?

Ville det mest naturlige ikke være at spørge en fra din klasse, som ikke var syg den pågældende dag, om fremgangsmåden og resultaterne til forsøget? Eller er jeg helt galt på den?

Du skriver: ” så please skriv hvis der er en der har sådan en rapport..!! ”
Hvis du end ikke magter at lave dine egne lektier, så tager det altså ikke særlige mange sekunder at søge i ungdomsopgaverne efter ”Salt indhold i havvand”.

En sidste bemærkning:
Det er snyd at plagiere en anden mands opgave.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2004 af erdos (Slettet)

Jeg tager det stille og roligt i modsætning til MastMovie, da jeg udemærket godt kan forstå fortvivlelsen. Hvis jeg var dig john vs. jon ville jeg tage en snak med min lærer for at høre, hvad du skal gøre. Dette kan der absolut intet ske ved, og han er uden tvivl den, som kan give dig den bedste vejledning i denne situation.

Svar #3
13. april 2004 af john vs. jon (Slettet)

ja det var en go idé kalle...

men for pokker mastmovie, jeg bad ingen om, at fortælle mig hvad der var sket og jeg har da også fået resultaret fra en.. men stadigvæk er det ret svært, at sætte sig ind i havde der er sket.. men det kunne jo være dejligt at se, hvad andre har skrevet... Men ok du var ret sej, i det du skrev... du er bare lige det der stykke sejere end alle os andre..!!
og jeg er da ked af jeg er så dum.. det skal sku ikk ske igen du..!!!

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2004 af Windcape (Slettet)

hvis jeg husker rigtigt,
så er det noget med titrering..

læs lidt i din kemi bog om det, og snak evt. med dine klassekammerater..


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2004 af MastMovie (Slettet)

ja ja, det kan godt være jeg var lidt dum at høre på før, men det er bare en dum dag, idag.

Svar #6
13. april 2004 af john vs. jon (Slettet)

#5

det er ok magnus, du er tilgivet

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2004 af KemiKasper (Slettet)

der er forholdsvis få reaktioner at holde styr på hvis det er det forsøg jeg tænker på. Du har nok titreret din chlorid-holdige opløsning med sølvnitrat, hvor der så sker følgende reaktion:

Ag+(aq) + Cl-(aq) --> AgCl(s)

Som indikator er formentlig (?) valgt kaliumdichromat. Dichromat vil nemlig fældes som sølvdichromat når alt chloriden er titreret:

Ag+(aq) + Cr2O7(2-)(aq) --> Ag2Cr2O7(s)

sølvdichromat har en karakteristisk rød farve.

Prøv at komme med nogen af dine tal så klarer vi lige beregningerne - de er hurtigt overståede!

Svar #8
14. april 2004 af john vs. jon (Slettet)

okay mange tak..
har kun fået 3 oplysninger:

havvandsprøvens volumen: Vhav = 5 mL

koncentrationen af sølvioner i sølvnitratopløsningen: [Ag+] = 0,1 m

volumen tilsat sølvnitratopløsning ved ækvivalenspunktet: Vækv = 9,00 mL (første forsøg) og 8,85 mL (andet forsøg)

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. april 2004 af KemiKasper (Slettet)

okay; stofmængden af Ag+ er så:

0,1M * 9,00mL = 0,90 mmol

Stofmængden af chlorid må så være det samme idet de reagerer i forholdet 1:1 ifølge:

Ag+(aq) + Cl-(aq) --> AgCl(s)

n(Cl-) = n(Ag+) = 0,90 mmol

Koncentrationen af chlorid i prøven er så:

[Cl-] = 0,90mmol/5mL = 0,18 M

Da havsalts formel er NaCl er den formelle koncentration af natriumchlorid den samme som den aktuelle koncentration af chlorid, [Cl-]. Dvs. svaret på din analyse er:

c(NaCl) = 0,18 M

Svar #10
15. april 2004 af john vs. jon (Slettet)

ja det passer meget fint.. har også fundet ud af det.. eller ja.. sådan nogenlunde..

men sidst er der et spm, som jeg håber I kan hjælpe lidt med:

I virkeligheden har vi bestemt det samlede indhold af ionerne Cl-,Br- og I- i havvandsprøven ved vores titrering. Hvilken betydning har det gor "rigtigheden" af vores resultater?

håber I kan hjælpe..

Svar #11
17. april 2004 af john vs. jon (Slettet)

til ALLE...
vil gerne sige mange tak fordi I hjælp mig med min rapport..
sys jeg endte med en go afl.
mange tak.!!


Skriv et svar til: chloridionkoncentrationen i havvand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.