Matematik

ligning

10. maj 2007 af Cumano (Slettet)
hvorn løser jeg denne ligning ?

x(x-2)-(x+1)^2 = -6

Er der en regl, for hvordan man løser sådan en ligning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2007 af mathon


henholdsvis gang ind i og kvadrer parentes

Svar #2
10. maj 2007 af Cumano (Slettet)

Hvordan ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2007 af mathon


x^2-2x-(x^2+2x+1) = -6

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Du skal bare gange parenteserne ud og så samle leddene på den ene side af lighedstegnet, så du får en ``normal'' andengradsligning.

Svar #5
10. maj 2007 af Cumano (Slettet)

okay tak, prøver lige..

Svar #6
10. maj 2007 af Cumano (Slettet)

x^2-2x-(x^2+2x+1) = -6

Går x^2 og 2x ikk ud med hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

x bliver lig 5/4.

V.h.
Erik Morsing.

Svar #8
10. maj 2007 af Cumano (Slettet)

Kæft hvor er jeg ringe til det her !!

Forstår bare ikke ligninger ! :(

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. maj 2007 af dnadan (Slettet)

x(x-2)-(x+1)^2 = -6
Først ganges i parentesen, heraf fås:
x^2-2x-(x+1)^2 = -6
nu benyttes kvadratsætningen:
(a+b)^2=a^2+b^2+2ab:
Nu fås:
x^2-2x-(x^2+1^2+2*1*x) = -6
Der ryddes lidt op i parentesen, hvormed der fås:
x^2-2x-(x^2+1+2x) = -6
Minus parentesen ophæves nu(alt inde i parentesen skifter fortegn), og hermed fås:
x^2-2x-x^2-1-2x = -6
Der ryddes op, og dertil fås:
(x^2-x*2)+(-2x-2x)-1 = -6
<=>
0-4x-1=-6
<=>
-4x-1=-6
<=>
-4x=-6+1
<=>
-4x=-5
<=>
4x=5
<=>
x=5/4

Svar #10
10. maj 2007 af Cumano (Slettet)

Tusind Tak!! Den bedste hjælp Ever !! Har forstået det :D Fatter ikke hvor glad jeg er!!

Jeg takker tusinde gange.. !!!!<'333

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.