Matematik
Koordinater
10. maj 2007 af
ralsted (Slettet)
En funktion F er givet ved forskriften
F(x)= kvadratroden af x+4 - 2....
har selv lavet a og b men kan ikke finde ud af c:
C opgaven går ud på at man skal beregne koordinaterne til røringspunktet for en tangent til grafen for f, som har hældningskoefficienten a=1/6
ved ikke hvad jeg skal gøre
F(x)= kvadratroden af x+4 - 2....
har selv lavet a og b men kan ikke finde ud af c:
C opgaven går ud på at man skal beregne koordinaterne til røringspunktet for en tangent til grafen for f, som har hældningskoefficienten a=1/6
ved ikke hvad jeg skal gøre
Svar #2
10. maj 2007 af Sansnom (Slettet)
Da tangenten skal have en hældning på 1/6, skal f'(x)=1/6.
Differentier derfor f og løs ligningen f'(x)=1/6. Derved for du x-værdien til røringspunktet. Indsæt i f, så du også får y-værdien.
Differentier derfor f og løs ligningen f'(x)=1/6. Derved for du x-værdien til røringspunktet. Indsæt i f, så du også får y-værdien.
Svar #3
10. maj 2007 af ralsted (Slettet)
Super mange tak.. altså man gør bvare det omvendte af hvis man skulle finde a selv.. tak
Skriv et svar til: Koordinater
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
