Matematik

vækst

11. maj 2007 af Frækkerten (Slettet)
Hej! Jeg har fået en opgave med nogle spørgsmål som jeg ikke forstår:

Funktionen N(t)=10^10 / 2050-t
hvor t er riden.

så siger spørgsmål
a)beskriv befolkningens størrelse efterhånden som år 2050 nærmer sig. Og er der en øvre grænse for befolkningens størrelse ifølge modellen?

Jeg forstår ikke det med når 2050 nærmer sig, betyder det at jeg skal beskrive hvad der sker når:
N(t)= 10^10 / 2050-2050 ?

Svar #1
11. maj 2007 af Frækkerten (Slettet)

nå ja glemte at nævne at N er befolkningen ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2007 af mathon

skal der stå

N(t) = 10^(10/2050-t)

eller

N(t) = (10^10)/(2050-t)

Svar #3
11. maj 2007 af Frækkerten (Slettet)

Der skal stå det sidste N(t) = (10^10)/(2050-t)

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2007 af mathon


t er tiden efter et bestemt årstal eller hvad?

Svar #5
11. maj 2007 af Frækkerten (Slettet)

det får vi ikke at vide, det er derfor jeg ikke forstår den.

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2007 af mathon



for t->2050 er lim (2050-t) = 0,
hvorfor

for t->2050 er lim 1/(2050-t) = oo,

hvoraf

for t->2050 er lim 10mia*1/(2050-t) = oo

hvilket vil sige en uhyre stor befolkning

Skriv et svar til: vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.