Matematik

ligning

12. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)
hej

hvordan løser man den her ligning

2(x+9)+5-(x+7)=2

har løst den men resultatet bliver noget andet på min bliver det -3


på min facitliste står der -14

håber er nogen der vil løse den til mig

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2007 af holretz (Slettet)

Start med at gange ind: 2x + 18 + 5 - (x+7) = 2
Så skal du hæve - parentesen, det gør du ved at skifte fortegn i parentesen:

2x + 18 + 5 - x -7 = 2

Træk sammen:

x + 18 + 5 - 7 = 2

<=> x + 16 = 2 <=> x + 16 - 16 = 2 - 16 <=> x = -14






Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2007 af peberdelfinen (Slettet)

Jeg hår fået:

2(x+9)+5-(x+7)=2
2x+18+5-x-7=2
2x-x=2+7-18-5
x=-14

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2007 af peberdelfinen (Slettet)

Der var vidst en, der var lidt hurtigere end mig:)

Svar #4
12. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

hehe åbenbart men tak for jeres hjælp

men vil lige spørge så så man må ik sige 5-*x og 5*7



Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2007 af holretz (Slettet)

Sådan som det er skrevet er der jo ikke gangetegn mellem 5 og parentesen, så det kan du ikke.

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.