Matematik

Reducer

12. maj 2007 af andersdeluxe (Slettet)
Vær sød at hjælpe mig med at reducer følgende udtryk;
3(p+q)^2-6p(q-p)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2007 af holretz (Slettet)

Start med at bruge kvadratet på en toleddet størrelse:

(p+q)^2 = (p^2 + q^2 + 2pq)

så ganger du ind med 3: 3p^2 + 3q^2 + 6pq

I den næste skal du gange ind: -(6pq - 6p^2), så hæver du parentesen: -6pq + 6p^2

og trækker det hele sammen:

3p^2 + 3q^2 + 6pq - 6pq + 6p^2...




Svar #2
12. maj 2007 af andersdeluxe (Slettet)

tak for hjælpen , men reduktion er virkelig en af mine svæge sider. Forstår det ikke rigtigt. Hvordan ville du skrive stykket op i en aflevering? Håber du vil hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2007 af holretz (Slettet)

3(p+q)^2-6p(q-p) = 3(p^2 + q^2 + 2pq) -(6pq - 6p^2)

= 3p^2 + 3q^2 + 6pq - 6pq + 6p^2 = 9p^2 + 3q^2

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2007 af holretz (Slettet)

Det vigtigste er at du husker prioriteten af udregninger:

( ) er de stærkeste, de slå alt det andet, og kan bruges til at ændre på rækkefølgen af udregninger

Så kommer opløftning og roduddragning, d.v.s. f.eks.

x^2 og kvadratrod x

Så kommer gange og dividere

og tilsidst + og -


Svar #5
12. maj 2007 af andersdeluxe (Slettet)

Mange tak skal du ha'
.. et sidste spørgsmål, ikk noget med reduktion at gøre man har en opgave hvor jeg skal regne:

a = 2 Kvadratrod af 9.. Hvordan skriver jeg det ind på min lommeregner???

Altså: 2v9 = ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2007 af holretz (Slettet)

det kommer an på hvad det er for en lommeregner..
nogle gange skal du taste tallet ind og trykke kvadratrod bagefter...

Svar #7
12. maj 2007 af andersdeluxe (Slettet)

Det er en TI-30Xa Solar , har fået stjålet min TI-89 på gym. Ret trælst.

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2007 af holretz (Slettet)

jeg mener at på TI-30 eren, der gør du det sådan: tast 9 - tast kvadratrod - og gang med 2..



Svar #9
12. maj 2007 af andersdeluxe (Slettet)

Okay. Jeg prøver mig frem.. MANGE MANGE tak ;)

Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.