Matematik
N udtrykt ved d
12. maj 2007 af
MP7 (Slettet)
Hvis der i en opg. står at man skal bestemme N udtrykt ved d, og at man får oplyst at N er omvendt propertional med kvadratet på en variabel d, hvad er det så lige præcis, jeg skal gøre?
Svar #1
12. maj 2007 af sigmund (Slettet)
N er omvendt proportional med kvadratet på d, dvs. N=c/d², hvor c er proportionalitetskonstanten.
Forstår du? Ellers må vi uddybe senere.
Forstår du? Ellers må vi uddybe senere.
Svar #2
12. maj 2007 af MP7 (Slettet)
Ja, det gør jeg, tak:)
Men generelt set, vil det så sige, at hver gang der står N osv. udtrykt ved ... så skal jeg lave en formel, der indledes med N = ...
Men generelt set, vil det så sige, at hver gang der står N osv. udtrykt ved ... så skal jeg lave en formel, der indledes med N = ...
Svar #3
12. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Ja, du skriver N som en funktion af d:
N(d) = c/d^2 = c*d^(-2)
At to størrelser er omvendt proportionalt betyder at deres produkt er konstant, altså N(d)*d^2 = C, hvilket er det samme som ovennævnte.
Så får du lige med, at når to størrelser er ligefrem proportionale, så er deres kvotient konstant, for eksempel:
f(x)/g(x) = c ensbetydende med f(x) = c*g(x).
V.h.
Erik Morsing.
N(d) = c/d^2 = c*d^(-2)
At to størrelser er omvendt proportionalt betyder at deres produkt er konstant, altså N(d)*d^2 = C, hvilket er det samme som ovennævnte.
Så får du lige med, at når to størrelser er ligefrem proportionale, så er deres kvotient konstant, for eksempel:
f(x)/g(x) = c ensbetydende med f(x) = c*g(x).
V.h.
Erik Morsing.
Skriv et svar til: N udtrykt ved d
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
