Matematik
ligning
13. maj 2007 af
hjælp19 (Slettet)
hej
har løst en ligning om i ville se om min mellemregning er ok og hvis man nu ville ligge x på højre side hvordan laver man mellemregningen
10 +(x-5)=42
10+x-5=42
10 + x - 5+5=42+5
10+x=42+5
10+x-10=42+5-10
x=42+5-10
x=37
tak på forhånd
har løst en ligning om i ville se om min mellemregning er ok og hvis man nu ville ligge x på højre side hvordan laver man mellemregningen
10 +(x-5)=42
10+x-5=42
10 + x - 5+5=42+5
10+x=42+5
10+x-10=42+5-10
x=42+5-10
x=37
tak på forhånd
Svar #2
13. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)
og hvis man nu ville ligge x på højre side hvordan laver man mellemregningen så kunne det være sådan her
10 +(x-5)=42 -42
42-10+x-5+x=x
men så får jeg en anden resultat
10 +(x-5)=42 -42
42-10+x-5+x=x
men så får jeg en anden resultat
Svar #3
13. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)
så jeg kan godt bruge mellemregning på den ligning jeg havde lavet
Svar #4
13. maj 2007 af Sherwood (Slettet)
Hvis du vil have x over på højre siden skal du bare ændre lidt i beregningen:
10+x-5=42
x+5=42
-42+5=-x
-37=-x
37=x
Men hvorfor vil du gerne have x over på den side. Det gør det kun mere besværligt??
10+x-5=42
x+5=42
-42+5=-x
-37=-x
37=x
Men hvorfor vil du gerne have x over på den side. Det gør det kun mere besværligt??
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
