Matematik
finde a
13. maj 2007 af
hjælp19 (Slettet)
hej
Jeg vil beregne regneforskriften for de to punkter som går igennem grafen. P(1,34 , 5,8 ) og Q(3,67 , 4,1) og sætter de to punkter i denne formel for at finde a:
Log(y2) – log (y1)
a= ------------------------
log(x2) – log(x1)
(log(4,1) - log(5,8))
-----------------------?
(log3,67) - log(1,34))
hvad bliver resultatet i jeres lommeregn for i min bliver det anderledes
eller skal man sige omvendt altså bytte 4,1 og 5,8 omvendt for 5,8 er større eller skal man ikke
(log(5,8) - log(4,1))
-----------------------
(log3,67) - log(1,34))
Jeg vil beregne regneforskriften for de to punkter som går igennem grafen. P(1,34 , 5,8 ) og Q(3,67 , 4,1) og sætter de to punkter i denne formel for at finde a:
Log(y2) – log (y1)
a= ------------------------
log(x2) – log(x1)
(log(4,1) - log(5,8))
-----------------------?
(log3,67) - log(1,34))
hvad bliver resultatet i jeres lommeregn for i min bliver det anderledes
eller skal man sige omvendt altså bytte 4,1 og 5,8 omvendt for 5,8 er større eller skal man ikke
(log(5,8) - log(4,1))
-----------------------
(log3,67) - log(1,34))
Svar #2
13. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)
forstår så ik hvorfor jeg ik får det i min lommeregn mærkeligt
(log(4,1) - log(5,8)) så den skal ik byttes om så det er lige meget om den ene er større end den anden
(log(4,1) - log(5,8)) så den skal ik byttes om så det er lige meget om den ene er større end den anden
Svar #3
13. maj 2007 af mdhajric (Slettet)
Hvorfor tager i logaritmen, det kna jeg ikke lige forstå.
a = (y2 - y1)/(x2 - x1)
<=> (4,1 - 5,8)/ (3,67 - 1,34)
<=> a = -0,73
Finde forskriften:
y=ax+b
Du kender 2 punkter, jeg bælger blot punkt P(1,34 , 5,8 )
<=> 5,8 = -0,73 * 1.34 + b <=> b = 6,78
Derved:
<=> y = -0,73x + 6,78
a = (y2 - y1)/(x2 - x1)
<=> (4,1 - 5,8)/ (3,67 - 1,34)
<=> a = -0,73
Finde forskriften:
y=ax+b
Du kender 2 punkter, jeg bælger blot punkt P(1,34 , 5,8 )
<=> 5,8 = -0,73 * 1.34 + b <=> b = 6,78
Derved:
<=> y = -0,73x + 6,78
Svar #5
13. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)
den du laver er en lineære funktion min er eksponentielle derfor :)
Skriv et svar til: finde a
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
