Matematik
Bestemmelse af a,b og c
14. maj 2007 af
themastermind (Slettet)
Jeg har fået stillet denne opgave
For et andengradspolynomium f(x) = ax^2 + bx + c gælder
f(-1) = -7,
f(2) = 2 samt
f(4) = -2
(Det vil sige grafen går gennem punkterne (-1,-7), (2,2) samt (4,-2)
Bestem a, b og c
Mit spørgsmål er så, hvordan finder jeg a, b og c
For et andengradspolynomium f(x) = ax^2 + bx + c gælder
f(-1) = -7,
f(2) = 2 samt
f(4) = -2
(Det vil sige grafen går gennem punkterne (-1,-7), (2,2) samt (4,-2)
Bestem a, b og c
Mit spørgsmål er så, hvordan finder jeg a, b og c
Svar #1
14. maj 2007 af Jargal (Slettet)
du har 3 ligninger med 3 ubekendte
så det er ikke så svært
er det uden hjælpemidler?
så det er ikke så svært
er det uden hjælpemidler?
Svar #2
14. maj 2007 af Romulus (Slettet)
Husk på, at du ved, at når et punkt ligger på parablen, passer dets koordinater i parablens ligninge. Ved at indsætte (x,y)-værdier for de tre punkter får vi:
a*(-1)^2 + b*(-1) + c = -7
a*2^2 + b*2 + c = 2
a*4^2 + b*4 + c = -2
Prøv at arbejde videre med det..:)
a*(-1)^2 + b*(-1) + c = -7
a*2^2 + b*2 + c = 2
a*4^2 + b*4 + c = -2
Prøv at arbejde videre med det..:)
Skriv et svar til: Bestemmelse af a,b og c
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
