Matematik
Vinkelrette vektorer
14. maj 2007 af
eZtaR (Slettet)
Den her driller lidt:
Bestem de værdier af t, for hvilke (vektor-)a er vinkelret på (vektor-)a+t(vektor-)b.
a = [3,2]
b = [2,5]
Hvordan leger jeg lige med den? :)
Bestem de værdier af t, for hvilke (vektor-)a er vinkelret på (vektor-)a+t(vektor-)b.
a = [3,2]
b = [2,5]
Hvordan leger jeg lige med den? :)
Svar #1
14. maj 2007 af HenrietteB (Slettet)
så siger du bare a prik (a + t*b) = 0, fordi når skalar produktet er lig 0, så står de to vektorer vinkelret på hinanden. så får du en ligning, der hedder 3*(t*2) + 2*(t*5) = 0. I denne ligning isolerer du så t.
Skriv et svar til: Vinkelrette vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
