Matematik
Ligning
14. maj 2007 af
KME89 (Slettet)
Hej hvordan løser jeg denne ligning??
omskriv produktet 5(x-2)(x+(2/5)) til formen ax^2+bx+c
<=> (x^2+(2/5x)-2x+(4/5).. Nogen der vil hjælpe kan simpelhen ikk :(
omskriv produktet 5(x-2)(x+(2/5)) til formen ax^2+bx+c
<=> (x^2+(2/5x)-2x+(4/5).. Nogen der vil hjælpe kan simpelhen ikk :(
Svar #3
14. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
først får du faktoriseringen: (x-2)*(5*x+2), så ganger du ud og får:
5*x^2-8*x-4.
V.h.
Erik Morsing.
5*x^2-8*x-4.
V.h.
Erik Morsing.
Svar #4
14. maj 2007 af Romulus (Slettet)
Du kan jo starte med at gange de to paranteser..
(x-2)(x+(2/5)) = x^2 - 8/5x - 4/5
Så har du 5(x^2 - 8/5 x - 4/5) = 5x^2 - 8x - 4
(x-2)(x+(2/5)) = x^2 - 8/5x - 4/5
Så har du 5(x^2 - 8/5 x - 4/5) = 5x^2 - 8x - 4
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
