Matematik
Matematik, ligning udfra hyperbel asymptoter+punkt
14. april 2004 af
Cas_sen (Slettet)
Jeg kender en hyperbels centrum (3,2) udfra dens asymptoter, jeg skal da finde ligningen når jeg får opgivet et punkt som den går gennem... hvad er opskriften :-)
Svar #1
15. april 2004 af hippo (Slettet)
Ligning for hyperbel med centrum i x0, y0 og halvakser a og b
((x-x0)^2/a^2) - ((y-y0)^2/b^2) = 1
og ligning for asymptoter
y-y0 = (+/-)(b/a)*(x-x0)
((x-x0)^2/a^2) - ((y-y0)^2/b^2) = 1
og ligning for asymptoter
y-y0 = (+/-)(b/a)*(x-x0)
Skriv et svar til: Matematik, ligning udfra hyperbel asymptoter+punkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
