Matematik

lineære haster

14. maj 2007 af thelife (Slettet)
hej

der står

i 1960 var befolkningstallet i kenya 8,157 mio. i år 2000 var befolkningstallet 29,986 mio.


hvor mange procent er befolkningstallet i gennemsnit vokset om året i perioden 1960-2000?

hvordanløser man den

Svar #1
14. maj 2007 af thelife (Slettet)

skal man finde a og b der ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Sådan:
(29,986 millioner - 8,157 millioner)*100/(8,157)*40. Det giver 6,69% om året i gennemsnit.

V.h.
Erik Morsing

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2007 af mathon


y = b*a^x

(y2/y1) = a^(x2-x1)

a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))

a = (29,986/8,157)^(1/(2000-1960))

a = (29,986/8,157)^(1/40) = 1,03308

gennemsnitlig vækst 3,308%

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2007 af mathon

...hvis det er lineært i en semilogaritmisk afbildning

Svar #5
14. maj 2007 af thelife (Slettet)

i min facit liste står der 3,31 %

Svar #6
14. maj 2007 af thelife (Slettet)

er den så forkert

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2007 af mathon

3,308% = ca. 3,31%

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2007 af mathon


#2 i følge teksten er din besvarelse den rigtige. Men jeg fornemmede, at der "lå noget andet under"!

Svar #9
14. maj 2007 af thelife (Slettet)

hvad mener du med det

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. maj 2007 af mathon

#9

som udtrykt i #4

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. maj 2007 af mathon


semilogaritmisk afbildning = enkeltlogaritmisk afbildning

Skriv et svar til: lineære haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.