Matematik

Skriftlig eksamen, hf-b

15. maj 2007 af allan_sim
Hermed følger kortfattede resultater fra dagens eksamen i B-niveau på hf. Der tages forbehold for regne- og trykfejl.

Opgave 1

a) f'(x) = 1/x-10x

Opgave 2

a) (a+b)^2-a*(a+2b) = b^2

Opgave 3

a) Grafen har et minimum i x=2, da fortegnsvariationen afslører, at funktionen er aftagende før x=2 og voksende efter x=2, og da funktion er kontinuert og defineret for alle x.
I skitsen skal man sørge for at indlægge vandret vendetangent i x=-3 og minimum i x=2.

Opgave 4

a) int(e^x+6x^5-1) = e^x+x^6-x+k

Opgave 5

a) Modellen fortæller, at elmåleren i starten af perioden stod på 33760 kWh, og at der bruges 20 kWh pr. dag i perioden.
Ved at løse f(x)=33900 findes, at x=7, så måleren når det ønskede nievau på 7. dag.

Opgave 6

a) |BC| = 17,94 meter
b) h = 16,13 meter

Opgave 7

a) a = 0,4995 og b = 11,30
b) f(120) = 123,5, dvs. en hastighed på 123,5 km/t.

Opgave 8

a) T = (2,6). Grafen tegnes ved hjælp af støttepunkter på millimeterpapir (skitse er ikke nok).
b) y = -8x+38

Opgave 9

a) y = 15*1,032^x

Opgave 10

a) f'(x) = 0 <=> x=2,78 v x=4,54
Via fortegnsvariation ses at f har lokalt maksimum i x=2,78 med værdi 2,11, at f har lokalt minimum i x=4,54 med værdi -0,63, at f er voksende i intervallerne ]-oo;2,78] og [4,54;00[ og f er aftagende i [2,78;4,54]
b) f(x) = 0 <=> x=2 v x=4 v x=5
A(M) = 8/3

Opgave 11

a) v(16) = 69,85 og v(0) = 100
b) h = 21,59

Opgave 12a

a) Bredde er 20-2x, længde er 28-2x, højde er x. Rumfanget er givet ved produkt af bredde, længde og højde.
At 0<x<10 skyldes, at både bredde, længde og højde er positive tal.
b) x = 3,84

Opgave 12b

a) t = 15,04
b) f'(25) = 0,5802
Differentialkvotienten fortæller, at lydens hastighed ændrer sig med ca. 0,58 m/s ved en temperatur på 25 grader.

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2007 af Littleprincess

Det ser jo godt ud :-D

Jeg tænkte på - opg 3 uden hjælpemidler, det gør vel ikke noget t kurven "flyver" vel? Så længe man har vandret plan i -3 og 2 right?? :-)

/Mie

Svar #2
15. maj 2007 af allan_sim

#1.
Hvad mener du med, at den "flyver"?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2007 af Littleprincess

Hvor mange "point" skal man have for t få hhv. 7, 10 eller 12 efter den der nye 7-trinsskala? :-)

Jeg spørger fordi jeg har søgt ind på medicin her til sommer, og skal derfor overholde et vist karakter-kriterie.

Venlig hilsen Mie

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2007 af Littleprincess

#2 Først set dit svar nu - ja altså at den ikke rører ved x-aksen...

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2007 af Littleprincess

Det var jo f'(x) der var hhv. - - - og - - og + + og ikke f(x) - så derfor er det vel ok at den kun bevæger sig i 1. og 4. kvadrant .... right? :-)

Svar #6
15. maj 2007 af allan_sim

#5.
Ja, ingen problemer i det.

#3.
Det vides ikke. Det fastlægges først på censormødet i juni måned.

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2007 af Mille00 (Slettet)

Er det rigtigt at der er sat nogle point af til orden? Jeg mener man kan jo max få 95 point hvis hvert spørgsmål giver 5 point.

Svar #8
15. maj 2007 af allan_sim

#7.
Ikke til orden, men til "generelt helhedsindtryk". Dette dækkes af de krav, der er formuleret i starten af opgavesættet:

"
- en forbindende tekst fra start til slut, der giver en klar præsentation af, hvad den enkelte opgave og de enkelte delspørgsmål går ud på
- en hensigtsmæssig opstilling af besvarelsen i overensstemmelse med god matematisk skik
- en dokumentation ved et passende antal mellemregninger
- en redegørelse for den anvendte fremgangsmåde, herunder den eventuelle brug af de forskellige faciliteter, som et værktøjsprgram tilbyder
- en brug af figurer og illustrationer
- en tydelig sammenhæng mellem tekst og figurer
- en redegørelse for den matematiske notation, der indføres og anvendes, og som ikke kan henføres til standardviden
- en afrunding af de forskellige spørgsmål med præcise konklusioner, præsenteret i et klart sprog med brug af almindelig matematisk notation."

Disse ting kan trække ned i de enkelte opgaver, hvis de gør, at man ikke tydeligt kan se forståelsen, men derudover er der afsat 5 point til at bedømme det generelle helhedsindtryk ud fra ovenstående.

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. maj 2007 af kim19 (Slettet)

Jeg har regnet mig frem til at jeg nok har fået mellem 47 og 52 point her ved Mat B prøven idag.

Hvad karakter vil det give engentlig ??

Nogle der ved det?

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. maj 2007 af sofiemie18 (Slettet)

Det ser heldigvis ud som om jeg har næsten alle rigtige, men ved at jeg f.eks. har sagt et sted: " dette kan ses på bilaget, hvor arealet er tegnet på grafen", fandt så ud af da jeg så min opg. igennem at jeg har glemt at skravere det areal, men har self. arealet rigtig regnet ud. Måske har jeg osse glemt at tegne 2 streger under facit et sted eller 2 selvom det står klart at det er facit. Og så dum som jeg var kom jeg til at lave begge sidste opgaver altså både 12a og 12b. Har fået afvide, at de så bare tager den første opgave og bedømmer den.. Må grafen i opg. 3a gerne bevæge sig hvor som helst bare den er faldende indtil x=2? Er det en stor fejl hvis vendetangenten er lidt ved siden af -3. Synes nemlig det var svært at vide om det var der grafen var "flad" eller der hvor den buer ned ad, hvor den skal være ved minus3? Men disse "små" ting hvor meget trækker de ned?

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. maj 2007 af compaqcompaq (Slettet)

halløj..

tænkte på om i ved følgende. Jeg er sproglig men har valgt i 3 g at tage matematik på B niveau, som vist nok svarer til hf. Tror i der er nogen mulighed for at man kan komme op i det samme som jer?

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. maj 2007 af Jargal (Slettet)

jeg tror nok at alle mine svar rigtig i denne opgave...men i opgave 10 der stod hvad fortæller de x-værdier...og jeg skrev bare at de er minimum og maksimum og fortæller om monotoniforhold...og det var det...
bange for at det ikke er nok :(((

Brugbart svar (0)

Svar #13
15. maj 2007 af mulline (Slettet)

Hej!

Ja, jeg har desværee ike alle mine opgaver rigtige, men det ser ud til at jeg lander på 65 point +-. Er der nogen der ved, hvad det kan give i karakter?

Jeg håber på et 7-tal, efter den nye skala.

Brugbart svar (0)

Svar #14
15. maj 2007 af Duffy

#9:

46-63 point giver karakteren 4.

Og da din vurdering ligger i dette interval skal du nok regne med at din karakter bliver et 4-tal.
(Altså noget der ligern det gamle 7-tal).

Brugbart svar (0)

Svar #15
15. maj 2007 af Duffy

#13:

Med lidt held får du det ønskede 7-tal, da intervallet for 7-tallet er ca. 61-78 point.

Svar #16
15. maj 2007 af allan_sim

#14-#15.
Det er ikke sikkert, at den ender der. Man har meldt det ud fra ministeriet som en foreløbig rettesnor, men det var med det forbehold, at der kunne ske justeringer, når de første sæt var kommet i hus.

Svar #17
15. maj 2007 af allan_sim

#10.
Vendetangten skal selvfølgelig være i x=-3. Det er jo der, at den afledede er lig med 0. Hvor meget det trækker, vil jeg ikke til at vurdere på. Det kræver, at jeg ser besvarelsen, og det gider jeg ikke bruge tid på - du får tids nok resultatet :-)

Svar #18
16. maj 2007 af allan_sim

#0.
Opgave 7c havde fortabt sig i glemslen. Svaret:

r = 2^0,4995-1 = 0,417 = 41,7%

Svar #19
16. maj 2007 af allan_sim

#11.
Du går op efter gammel ordning, hvor kravene og pensum er anderledes (f.eks. må du ikke have alle hjælpemidler med men kun tabel og formelsamling, ligesom der ikke er en delprøve uden hjælpemidler). Der er derfor ikke genbrug af opgaver (hvilket også ville være rimelig tåbeligt af ministeriet), men man kan selvfølgelig godt blive inspireret af at regne hf-b-sættet.

Brugbart svar (0)

Svar #20
16. maj 2007 af Littleprincess

80-88 point.... tror jeg :-) Hvilken karakter ligger man så på efter den nye skala?

Venligst Mie

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 41 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.