Matematik
Reducer udtrykket
15. maj 2007 af
Supervision (Slettet)
Hej..
vil nogen hjælpe mig med at reducere dette udtryk:
((16x^2)*y^-10*sqrt(x^7))/((4x)^(3/2)*(x^3)^2*(y^6)^(-2))
Jeg er kommet så langt her, men ved ikke hvad jeg SÅ skal gøre:
16*x^2*y^(-10)*sqrt(x^7)
= 16*x^2*y^(-10)*(x^7)^(½)
= 16*x^2*y(-10)*x^(7*½)
= 16*x^2*y^(-10)*x^(3/2)
=16*(x^(2+3/2)) * y^(-10)
=16* x^(7/2) * y^(-10)
vil nogen hjælpe mig med at reducere dette udtryk:
((16x^2)*y^-10*sqrt(x^7))/((4x)^(3/2)*(x^3)^2*(y^6)^(-2))
Jeg er kommet så langt her, men ved ikke hvad jeg SÅ skal gøre:
16*x^2*y^(-10)*sqrt(x^7)
= 16*x^2*y^(-10)*(x^7)^(½)
= 16*x^2*y(-10)*x^(7*½)
= 16*x^2*y^(-10)*x^(3/2)
=16*(x^(2+3/2)) * y^(-10)
=16* x^(7/2) * y^(-10)
Svar #2
15. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
det var dog et skrækkeligt stykke, jeg får det til:
(2*x^10)/y^22.
v.H.
Erik Morsing,
det er min sekrætær, der har regnet stykket, jeg orker ikke selv de lange stykker.
(2*x^10)/y^22.
v.H.
Erik Morsing,
det er min sekrætær, der har regnet stykket, jeg orker ikke selv de lange stykker.
Svar #3
15. maj 2007 af Supervision (Slettet)
#2 og 3
Jeg skrev: "vil nogen hjælpe mig med at reducere dette udtryk"..
Spurgte ikke om resultatet, det er jo ikke det væstenligste!
Jeg skrev: "vil nogen hjælpe mig med at reducere dette udtryk"..
Spurgte ikke om resultatet, det er jo ikke det væstenligste!
Svar #4
15. maj 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#3:
Her er en meget udførlig gennemgang, men det er ikke noget jeg normalt gør.
^{3/2} (x^3)^2 (y^6)^{-2}} \\ = \frac{16 x^2 y^{-10} (x^7)^{1/2}}{(2^2)^{3/2} x^{3/2} x^{3 \cdot 2} y^{6 \cdot (-2)}} \\ = \frac{16 x^2 y^{-10} x^{7 \cdot 1/2}}{2^3 x^{3/2} x^6 y^{-12}} \\ = \frac{16 x^{2+7/2} y^{-10}}{8 x^{3/2+6} y^{-12}} \\ = \frac{16}{8} \cdot \frac{x^{11/2}}{x^{15/2}} \cdot \frac{y^{-10}}{y^{-12}} \\ = 2 x^{11/2-15/2} y^{-10-(-12)} \\ = 2x^{-2}y^2 } $)
Her er en meget udførlig gennemgang, men det er ikke noget jeg normalt gør.
Skriv et svar til: Reducer udtrykket
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
