Matematik

to linjer

15. maj 2007 af white_angel (Slettet)
To linjer l og m er bestemt ved
l: 2x-y-4=0
m: x+3y+5=0

Bestem koordinatpunktet mellem linjerne l og m.

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2007 af Duffy

Brug de "Lige-store-koefficienters-metode"!!

Svar #2
15. maj 2007 af white_angel (Slettet)

hvordan kan jeg isolere y fra
l: 2x-y-4=0 og
m: x+3y+5=0

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2007 af Esbenps

Betragt først lignigen for l. Isolér y i den og indsæt i ligningen for m. Isolér så x her og indsæt til sidst i den første ligning for at bestemme y.

Hurra, job's done!

Svar #4
15. maj 2007 af white_angel (Slettet)

ja , det ved jeg godt , men jeg ved ikke hvordan jeg skal isolere y fra 2x-y-4=0 og x+3y+5=0

Hvis du fortæller mig det så kan jeg selv lave resten:-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2007 af Romulus (Slettet)

l(x): 2x - y - 4 = 0 <-> y = 2x - 4

m(x): x + 3y + 5 = 0 <-> y = (-1/3x) - 5/3

Du sætter så de to forskrifter, l(x) = m(x) og løser x..

2x - 4 = (-1/3x) - 5/3 <->
7/3 x = 7/3 <->
x = 1

x-værdien kan du så sætte ind i en af ovenstående ligninger, og du har hermed koordinatsættet til skæringspunktet.

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2007 af mathon

er besvaret
i
http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=346558

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2007 af Romulus (Slettet)

#6
Det er sørgeligt, at man opretter en helt ny tråd, når man allerede har fået svaret i en anden tråd..

Hvorfor brugeren vælge at spilde folks tid på den måde, er mig en gåde..?!

Skriv et svar til: to linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.