Matematik
Primiske rester
17. maj 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
gcd(a,b)= 1
gcd(b,n) =1
SÅ er gcd(ab,n) = 1
Hvordan beviser man det?
Kan man ikke tage den udvidede Euklids algoritme xa+yn = 1 og kombinere dem, da de giver 1?
gcd(a,b)= 1
gcd(b,n) =1
SÅ er gcd(ab,n) = 1
Hvordan beviser man det?
Kan man ikke tage den udvidede Euklids algoritme xa+yn = 1 og kombinere dem, da de giver 1?
Svar #1
17. maj 2007 af peter lind
Sætningen holder ikke.
Vælg a og b så det første resultat holder. Hvis du sætter n = a holder den anden ligning også; men
gcd(ab,a) = a
Vælg a og b så det første resultat holder. Hvis du sætter n = a holder den anden ligning også; men
gcd(ab,a) = a
Svar #4
17. maj 2007 af peter lind
Så gør jeg det mere præcist:
a = n = 2; b = 3
gcd(a,b) = gcd(2,3) = 1
gcd(b,n) = gcd(3,2) = 1
gcd(ab,n) = gcd(2*3, 2) = 2
a = n = 2; b = 3
gcd(a,b) = gcd(2,3) = 1
gcd(b,n) = gcd(3,2) = 1
gcd(ab,n) = gcd(2*3, 2) = 2
Skriv et svar til: Primiske rester
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
