Fysik
Fysik C eksamen
17. maj 2007 af
Thingyman (Slettet)
Hey!
Jeg afslutter Fysik C i år og har endda været så heldig at trække det til eksamen, hvilket er fint nok, taget mit 10-tal på arket i betragtning. Jeg kender dog ikke helt proceduren bag eksamen, så jeg har et par uddybende spørgsmål dertil:
- Det er noget med, at jeg trækker et emne og dernæst har en dag til at forberede min fremlæggelse, men hvordan fungerer denne helt præcis?
- Hvad vil der somregel blive spurgt til? I matematik lægges der fx vægt på beviser, hvad med fysik? Er der overhovedet matematik involveret (meget vigtigt for mig at vide, da jeg ikke kan fordrage den side af faget :P)
Jeg afslutter Fysik C i år og har endda været så heldig at trække det til eksamen, hvilket er fint nok, taget mit 10-tal på arket i betragtning. Jeg kender dog ikke helt proceduren bag eksamen, så jeg har et par uddybende spørgsmål dertil:
- Det er noget med, at jeg trækker et emne og dernæst har en dag til at forberede min fremlæggelse, men hvordan fungerer denne helt præcis?
- Hvad vil der somregel blive spurgt til? I matematik lægges der fx vægt på beviser, hvad med fysik? Er der overhovedet matematik involveret (meget vigtigt for mig at vide, da jeg ikke kan fordrage den side af faget :P)
Svar #1
25. maj 2007 af Klingzz (Slettet)
Mener ikke at du behøver at bruge matematik, du skal bare kunne gøre rede for de vigtigste fysiske formler, hvad de viser, og hvordan man kan bruge dem... Du skal dog kunne være i stand til at omforme en fysisk formel, men tror ikke du behøver gå i detaljer med at udlede den på matematisk vis. Men du skal stadig kunne se at hvis en formel fx. ser ud som y = ax+b ja så følger den en ret linje, og gennem 0 hvis b=0.
Det kunne fx. være Ohm's lov: U = R*I hvor R er hældningskoeficienten.
Men jeg er ikke helt sikker på hvordan det fungerer helt præcist under den nye reform, da jeg stadig er under den gamle... dog er jeg rimelig sikker på at du ikke behøver være super god til matematik, bare du kan forklare formlerne.
Det kunne fx. være Ohm's lov: U = R*I hvor R er hældningskoeficienten.
Men jeg er ikke helt sikker på hvordan det fungerer helt præcist under den nye reform, da jeg stadig er under den gamle... dog er jeg rimelig sikker på at du ikke behøver være super god til matematik, bare du kan forklare formlerne.
Skriv et svar til: Fysik C eksamen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
