Matematik
Svær opg.
17. maj 2007 af
frede000 (Slettet)
Hey
Har nu lavet alle opgaver i min mat. afl. men mangler disse 2, som virkelig volder mig store problemer, er gået helt i baglås. Så please help me.
En snor, der er 100 cm lang, klippes i 2 stykker. Af det ene stykke dannes en
cirkel, og af det andet stykke dannes et kvadrat. Længden (målt i cm) af stykket,
der skal danne cirklen, betegnes x.
a) Bestem arealet af cirklen og arealet af kvadratet, når x = 50.
b) Gør rede for, at for enhver værdi af x kan summen A af arealet af cirklen og arealet af kvadratet skrives som
A=x^2/4pi + (100-x)^2/16
c) Bestem x, så A bliver mindst mulig.
Har nu lavet alle opgaver i min mat. afl. men mangler disse 2, som virkelig volder mig store problemer, er gået helt i baglås. Så please help me.
En snor, der er 100 cm lang, klippes i 2 stykker. Af det ene stykke dannes en
cirkel, og af det andet stykke dannes et kvadrat. Længden (målt i cm) af stykket,
der skal danne cirklen, betegnes x.
a) Bestem arealet af cirklen og arealet af kvadratet, når x = 50.
b) Gør rede for, at for enhver værdi af x kan summen A af arealet af cirklen og arealet af kvadratet skrives som
A=x^2/4pi + (100-x)^2/16
c) Bestem x, så A bliver mindst mulig.
Svar #3
17. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)
a)
2r*pi =6,28r=50, så giver r = 7,96.
A1= 199
4y=50, y = 12,5, A2=12,5^2 = 156,25
b)
(100-x)/4 giver sidelængden, som skal i anden hvis vi vil ha A: (100-x)^2/16. Tilsvarende med cirklen.
c)
A'=0
x^2/4pi + (100-x)^2/16 =A
x/2 pi - 2(100-x)/16 = 0
og find x . den findes
2r*pi =6,28r=50, så giver r = 7,96.
A1= 199
4y=50, y = 12,5, A2=12,5^2 = 156,25
b)
(100-x)/4 giver sidelængden, som skal i anden hvis vi vil ha A: (100-x)^2/16. Tilsvarende med cirklen.
c)
A'=0
x^2/4pi + (100-x)^2/16 =A
x/2 pi - 2(100-x)/16 = 0
og find x . den findes
Skriv et svar til: Svær opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
