Matematik

isolering af d?!?

19. maj 2007 af mahii (Slettet)
hej. Hvordan isolerer jeg d i denne formel:

f=(kvadratrod af:)p/d*t

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Du starter med at gange på begge sider af lighedstegnet med d*t. Dernæst dividerer du (også på begge sider af lighedstegnet) med f*t, så har du isoleret dit d.
Erik Morsing

Svar #2
19. maj 2007 af mahii (Slettet)

er d altså lig med:

(kvadtratrod af:)p*f*t

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

Det kommer også an på om der menes:


eller


#2.
Nej, ikke helt.

Er det den førstnævnte kommer det til at være:

f = sqrt(p)/d*t

f*d*t = sqrt(p)

d = sqrt(p)/f*t

Svar #4
19. maj 2007 af mahii (Slettet)

Det er anden nævnte??

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

#4.
Okay. Start med at "fjerne" kvadratrodstegnet. Det gør du ved at kvadrere begge sider, hvorved kvadratrodstegnet opløses.

f = sqrt(p/(d*t))

f^2 = p/(d*t)

Nu kan du fortsætte som ved den anden ligning. Prøv selv.

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2007 af ibanuts (Slettet)

Hej venne

Jeg skriw tel dig fordi jeg unnevis i matematik i Irak, men unskylt min dsansk er dålig ow ik så godt.,

din spøsmol:

f=(kvadratrod af:)p/d*t

he du først tænk på f. F er Faktor/frelkvens. du intergrer p gå mod uenlit. kvadratrod du slet, kun gør tal lile, ow derfo ik så vikti. lissom vis dfu betal for bil 250000, men magle 4 kr, så sælg sig 'det ligemege', så du bar foitæl dit lære. Det faktrisk fodi bilsælge brugt kadratrod. Nu du ved mer. Aleride klogere.
men telbake tel spøsmål. Isoler nu d sådan; kobe ti palle rockwold og gør dewt hurtigt, fordi så 't' helle ikke viktig, fodi 't' = tid. Elle likke 't' i koleskab.

mv h hilse
Ibanut

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. maj 2007 af croenn (Slettet)

#6

Synes du selv du er sjov?

Skriv et svar til: isolering af d?!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.