Matematik

ligning til cirkel o.l.

21. maj 2007 af cam-k (Slettet)
jeg har en opgave og så resultatet.. men jeg ved ikke hvordan man skal komme dertil :(


1) ligning til cirkel: (x-2)^2 + (Y-2)^2 = 4^2

Hvilket så skal blive: x^2-4x+y^2-4y-8 = 0



2) ligning til ellipse: (x-2)^2 + (y-2)^2 = 1
divideret med: 5^2 3^2


Hvilket så skal blive: 9x^2-36x+25y^2-100y+135 = 0



3) den samme problemstilling som i opg 2. bare med hyperbel.. skal bare give: 9x^2-36x-25y^2+100y-65 = 0




Kan godt finde ud af det den anden vej rundt.. men ander ikke hvordan jeg skal gøre når det er i den her rækkefølge!! -kan ikke lige gennemskue det..


HÅBER nogen vil hjælpe.. skal til eksamen torsdag.. og har virkelig ikke styr på det her..

Camilla

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2007 af mathon


brug

(m-n)^2 = m^2 -2mn + n^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2007 af mathon


(x-2)^2 + (y-2)^2 = 4^2

x^2-2*x*2+2^2 + y^2-2*y*2+2^2 = 16

x^2-4*x+4 + y^2-4*y+4 = 16

x^2-4*x+4 + y^2-4*y+4 = 16

x^2-4*x + y^2-4*y + 8 = 16

x^2-4*x + y^2-4*y - 8 = 0

Skriv et svar til: ligning til cirkel o.l.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.