Matematik
integration
23. maj 2007 af
hoppus (Slettet)
Jeg har nogle ubestemte integrations opg. som driller mig:
int (x^3+1)/(x^4+4x-7) dx
int (lnx)^7/x dx
int x*10^x dx
på forhånd tak!
int (x^3+1)/(x^4+4x-7) dx
int (lnx)^7/x dx
int x*10^x dx
på forhånd tak!
Svar #1
23. maj 2007 af holretz (Slettet)
Det første integral kan skrives som:
Hvis du differentierer nævneren i den første, så kan du se at: d/dx x^4+4*x+7 = 4*x^3+4 = 4*(x^3+1)
Du kan så løse integralet ved at substituere...
Hvis du differentierer nævneren i den første, så kan du se at: d/dx x^4+4*x+7 = 4*x^3+4 = 4*(x^3+1)
Du kan så løse integralet ved at substituere...
Svar #4
23. maj 2007 af hoppus (Slettet)
Jeg må indrømme at jeg ikke helt forstår det, måske er det ikke i mit pensum mere, jeg synes ikke jeg er stødt på sådan en opgave før.
Kunne i evt. tjekke den hjemmeside som jeg har skrevet nedenunder, og se om de "teknikker" om man bruge i denne opgave er en af de ting som er røget ud af pensum...
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/projekter/a1emnerud.htm?menuid=150530
Kunne i evt. tjekke den hjemmeside som jeg har skrevet nedenunder, og se om de "teknikker" om man bruge i denne opgave er en af de ting som er røget ud af pensum...
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/projekter/a1emnerud.htm?menuid=150530
Svar #7
23. maj 2007 af hoppus (Slettet)
ok...tusinde tak for hjælpen...jeg tror jeg forstår det nu!
Skriv et svar til: integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
