Matematik
længden på en projektionsvektor
23. maj 2007 af
foreningen (Slettet)
Hej
Jeg er i gang med at læse op og er støt på noget som undrer mig ret meget vedr. længden på en projektionsvektor.
Jeg ved at formlen på projektionsvektoren er:
b,=((a*b)/(|a|^2))*a
og ud fra dette kan man finde formlerne for længderne.
|b,|=|((a*b)/(|a|^2))*a|= (|(a*b)|/|a|^2)*|a|
Det egentlige spørgsmål er så, hvorfor det er legitimt at sige, at længden af det hele er det samme som at sætte noget i nummerisk og resten bare som længde hver for sig?
ved godt det er en forvirrende måde jeg har skrevet det op på, men kender ikke rigtig nogen anden måde, og håber der er nogen som forstår mit problem:S
Jeg er i gang med at læse op og er støt på noget som undrer mig ret meget vedr. længden på en projektionsvektor.
Jeg ved at formlen på projektionsvektoren er:
b,=((a*b)/(|a|^2))*a
og ud fra dette kan man finde formlerne for længderne.
|b,|=|((a*b)/(|a|^2))*a|= (|(a*b)|/|a|^2)*|a|
Det egentlige spørgsmål er så, hvorfor det er legitimt at sige, at længden af det hele er det samme som at sætte noget i nummerisk og resten bare som længde hver for sig?
ved godt det er en forvirrende måde jeg har skrevet det op på, men kender ikke rigtig nogen anden måde, og håber der er nogen som forstår mit problem:S
Svar #1
23. maj 2007 af Matkaj
b,=((a*b)/(|a|^2))*a
Bemærk at ((a*b)/(|a|^2)) er en skalar.
Længden af en vektor ganget med en skalar er lig vektorens længde ganget med skalarens numeriske værdi.
Dermed får du den ønskede formel
Bemærk at ((a*b)/(|a|^2)) er en skalar.
Længden af en vektor ganget med en skalar er lig vektorens længde ganget med skalarens numeriske værdi.
Dermed får du den ønskede formel
Svar #2
23. maj 2007 af mathon
det kommer jo an på, om det er vektor a, der projiceres på vektor b eller omvendt
Svar #3
23. maj 2007 af foreningen (Slettet)
#2
Det er projektionen af b på a.
#1
Tak for svaret. kigger lige på det så
Det er projektionen af b på a.
#1
Tak for svaret. kigger lige på det så
Skriv et svar til: længden på en projektionsvektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
