Matematik
skæringen mellem plan og linje
24. maj 2007 af
Kronzi (Slettet)
hvordan finder man skæringen mellem en linje og en plan?? Opgaven lyder sådan her:
I et koordinatsystem har vi planen 2x+y-3z-3=0
og en linje der har parameterfremstillingen:
(x,y,z)=(-1,1,2)+t(3,1,-1)
håber i kan føle mig..
Håber jeg kan få hjælp til denne opg
I et koordinatsystem har vi planen 2x+y-3z-3=0
og en linje der har parameterfremstillingen:
(x,y,z)=(-1,1,2)+t(3,1,-1)
håber i kan føle mig..
Håber jeg kan få hjælp til denne opg
Svar #1
24. maj 2007 af holretz (Slettet)
Du indsætter x=-1+3*t, y=1+1*t, z=2-1*t
i udtrykket for planen og isolerer t. Det er så den t værdi hvor linien og planet skærer.
i udtrykket for planen og isolerer t. Det er så den t værdi hvor linien og planet skærer.
Skriv et svar til: skæringen mellem plan og linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
