Matematik

ligning for tangent

24. maj 2007 af omallycat (Slettet)
Vi skal bestemme en ligning for en tangent.
Formlen vi får hedder: x*lnx og P(e,f(e))

vi bruger formlen: y=f'(x)*(x-x0)+f(x0)

Hvordan gør vi dette ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2007 af Stenalt (Slettet)

Du differentier, sætter puktet ind for at få hældningen og så har du en hældning og et punkt som du bruger for at finde ligningen...

Svar #2
24. maj 2007 af omallycat (Slettet)

kan du sige mig hvad f'(x0),x0 og f(xo) er i mit tilfælde ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2007 af Stenalt (Slettet)

x0=e, f(x0)=e*ln(e)= e...
f´(x0) finder du bare ved at differentiere og sætte e ind på x´s plads...

Svar #4
24. maj 2007 af omallycat (Slettet)

men hvordan får man svaret y=2x-e

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2007 af ibibib (Slettet)

f'(x) = 1·lnx + x·1/x = lnx + 1
f'(e) = lne +1 = 2

y = 2(x-e)+e
osv.

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2007 af Stenalt (Slettet)

f´(x) = ln(x)+1
f´(e) = 1 + 1 = 2
y = 2(x-e)+e
y= 2x -2e +e
y=2x-e

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj 2007 af smukke_nielsen (Slettet)

i stedet for den "grimme" forskrift synes jeg
y-y0=a(x-x0)
er nemmere at huske

Skriv et svar til: ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.