Matematik
Simpel ligning
27. maj 2007 af
Pretsch (Slettet)
Hvordan løses flg. ligning i hånden :
t + (-12) + t^2 = 0
???
t + (-12) + t^2 = 0
???
Svar #2
27. maj 2007 af Romulus (Slettet)
Det er en almindelig andengradsligning:
t^2 + t - 12 = 0
d = b^2 - 4*a*c
1^2 - 4 * 1 * (-12) = 49
x = (-b+sqrt(49))/(2) = 3
x1 = (-b-sqrt(49))/(2) = -4
t^2 + t - 12 = 0
d = b^2 - 4*a*c
1^2 - 4 * 1 * (-12) = 49
x = (-b+sqrt(49))/(2) = 3
x1 = (-b-sqrt(49))/(2) = -4
Svar #3
27. maj 2007 af gym elev3 (Slettet)
t^2 +t -12= 0
t =b-leddet
-12=c-leddet
Du kan også finde rødderne
(x-r1)(x-r2)=0
r1*r2=-12 : De to tal gange hinanden skal give -12 -c-leddet
r1+r2=1 : De to tal pluds hinanden skal give 1
det kan kun være r1=-4 og r2=3
(x+4)(x-3)= 0
dvs x skal enten være 3 eller -4 da hver parantes derved vil give 0
t =b-leddet
-12=c-leddet
Du kan også finde rødderne
(x-r1)(x-r2)=0
r1*r2=-12 : De to tal gange hinanden skal give -12 -c-leddet
r1+r2=1 : De to tal pluds hinanden skal give 1
det kan kun være r1=-4 og r2=3
(x+4)(x-3)= 0
dvs x skal enten være 3 eller -4 da hver parantes derved vil give 0
Skriv et svar til: Simpel ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
