Matematik
normalfordelt stokastisk variabel Y
27. maj 2007 af
gym elev3 (Slettet)
Vandindholdet i margarine kan beskrives ved en normalfordelt stokastisk variabel x
middeilværdi =14,8
spredning=0,753
ved en ny tilrettelæggelse af produktionen kan pakkernes vandindhold beskrives ved en normalfordelt stokastisk variabel af Y med samme spredning som x
bestem middelværdien for Y, når det oplyses at P(Y>15,8)=2%
---------------------------
Kan man bare lade somom der står x og så finde middelværdien som jeg normalt ville gøre:
P(Y<15,8)=98%=0,98
normalcdf(-10^99 ;15,8 ;x ;0,753)-0,98 = 0
x= middelværdie = 14,2535
Er dette rigtigt??????
Vandindholdet i margarine kan beskrives ved en normalfordelt stokastisk variabel x
middeilværdi =14,8
spredning=0,753
ved en ny tilrettelæggelse af produktionen kan pakkernes vandindhold beskrives ved en normalfordelt stokastisk variabel af Y med samme spredning som x
bestem middelværdien for Y, når det oplyses at P(Y>15,8)=2%
---------------------------
Kan man bare lade somom der står x og så finde middelværdien som jeg normalt ville gøre:
P(Y<15,8)=98%=0,98
normalcdf(-10^99 ;15,8 ;x ;0,753)-0,98 = 0
x= middelværdie = 14,2535
Er dette rigtigt??????
Svar #1
27. maj 2007 af peter lind
Jeg ved ikke rigtigt hvad du mener med at lade som om og dine betegnelser. Det du skal gå ud fra er at hvis en variabel Y med middelværdi m og spredning s er normalfordelt så er (Y-m)/s normalfordelt med middelværdien 0 og spredningen 1. Dit resultat ser rigtigt ud.
Skriv et svar til: normalfordelt stokastisk variabel Y
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
